Együttélés jogcíme?
Lakásbérléshez tölteném ki a nyomtatványt, de elakadtam, normális választ az ügyintézőtől nem kapok.
A jelenlegi lakóhelyemen ismerősömmel élek együtt, kvázi lakótársak vagyunk, ezt is bele kell írnom, hogy honnan mennék a bérlakásba.
A mostani címemmel kapcsolatban kérik a velem együtt lakó személyeket és az együttélés jogcímét.
Beírnám, hogy "lakótárs", de a jogcím megfogalmazás bezavar. Van más szakkifejezés erre?
Lakcímnyilvántartás szerint közös a lakcímünk.
Oké, hogy be kell írni, de konkrétan mit írjak ebbe a rubrikába?
Nem világos, hogy miként történt a dolog. Közösen bérlitek a jelenlegit, akkor gondolom, bérlőtárs. Ha ő bérli a lakást te meg tőle bérelsz egy szobát, akkor hozzá azt kell írnod, hogy főbérlő (bár szerintem elég az előző), ha ő a tulaj, akkor azt, hogy tulajdonos, te meg bérlő. Ha csak úgy szívességből engedted, hogy ott lakjon, akkor: "szívességi lakáshasználat" vagy "szívességi jogcímen" nem tudom, hogy melyik a helyesebb, de ezen nem fognak kibukni.
Ja még lehet tulajdonostárs is.
Szóval ilyen kifejezéseken kell gondolkodni!
Az, hogy élettársak vagytok, vagy haverok, ebből a szempontból mellékes, ha jól sejtem, akkor is szívességi használat/társbérlő/társtulajdonos... van érvényben.
Nekem nem derült ki, hogy arra kíváncsiak, hogy TE milyen jogcímen élsz a másikkal együtt a jelenlegi helyen, vagy fordítva. Erre figyelj oda.
Valami azt súgja, hogy ez egy szociális lakásbérlési igénylés, vagy valami hasonló, és a rászorultságot akarják firtatni, ill. esetleg azt, hogy az illető is veled tartana-e az új helyre, és mindkettőtök rászorulók vagytok-e, vagy csak te, netán te sem igazán.
Most kapcsolok!
Ha csak te egyedül vagy, és nincs senki más, akkor azt ki kell húzni szerintem, hisz nincs együttélő személy, így annak jogcímtétele sincs. :D
Vagy írd oda, ha máshol nincs ilyen, és egyedül éltél hogy nincs együttélő személy.
Vagy nem tudom, hogy mi az igazság, hogy van pontosan a kérdés, a nyomtatvány, de ezek alapján már ki tudod hámozni.
- 1 házban lakunk, ami ismerősöm tulajdona 100%-ban
- én külön költöznék tőle, ezért igénylek bérlakást
- ismerősöm és köztem semmilyen szerződés nincs, csak megengedi hogy itt lakjak
- a kérelmen van olyan rész, hogy jelenlegi lakóhelyre vonatkozó adatok. Itt fel kell sorolni, mibe lakok, kivel lakok együtt, mi az együttélés jogcíme
- következő oldalon már a bérlakásra vonatkozó dolgok vannak (egyedül költözök-e stb) az már egyértelmű
Na így már érthetőbb, de így is megtévesztő, mert nem látom szó szerint.
pl. kivel élsz együtt itt is lehet megtévesztő, hogy a bérelt lakásba is vele mennél.
Inkább akkor válaszolnék érdemben, ha
a) leírod szóról szóra, hogy mi van ezen az oldalon,
b) lefényképezed, és megosztod a nyomtatványt. (nyilván ha már kitöltöttél szemyélyes adatot, azt tedd láthatatlanná
"ismerősöm és köztem semmilyen szerződés nincs, csak megengedi hogy itt lakjak"
Ezek szerint szívességi lakáshasználó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!