Ezt törvényesen és jogilag hogy lehetne elintézni?
A helyzet a következő:
van a mama, a lánya és én a történetben, a lánya és én vagyunk 50-50%-ban örökösök.
én szeretem egyedül a mamát, a lánya és pereputtya ingyenélő semmirekellő tróger, nem dolgoznak, semmi pénzük és a mama nyakára járnak lehúzni őt, idegileg tönkretenni, már 80 éves elmúlt...
állandóan megy a sírás rívás, hogy nincs pénz, nincs mit enni (ami nem igaz) és idegileg kikészítik a mamát, aki egyre rosszabbul viseli.
halála esetén fix, hogy beköltöznének a házába, aztán onnan soha ki nem lehetne őket rakni... albérleti díjat sosem látnék belőle, lelaknák és ugyanolyan romos putri lenne, amiben most laknak, 1 forintot nem költenének a házra
a másik, hogy sosem tudnának engem kifizetni, pénzt sosem látnék belőle
ezen kívül van egy többhektáros földterület is a sztoriban.
én arra gondoltam, hogy az egészet megelőzve, elébe vágnék a dolgoknak:
akár már most kifizetném őket, a részüket tisztességesen, ügyvéd előtt
megvenném az örökségi részüket, az 50%-ot a házból és az 50% részüket a földből, megkapnák már most, amennyiben azt támadhatatlanul és végérvényesen teljesen rám lehet íratni.
a mama természetesen kaphatna haszonélvezetet a földre meg a házra is, az nem zavar, sőt, éljen még 100 évig, nem érdekel, megvagyok ez a pénz nélkül, majd a későbbiekben persze a házra igényt tartok meg a földre is
és a munkanélküli pereputty is kapna egy igen szép összeget, amiből egy darabig lehet dajdajozni, zabálni, csavarogni.
még nekik nem adtam elő a történetet, gondoltam megkérdezlek titeket.
mit gondoltok?
illetve ezt végérvényesen, törvényesen hogy lehet teljesen fixre megoldani?
mert arra képesek, hogy most felveszik a pénzt, majd utána ezt elfelejtik, és a mama halálakor mégegy körre sorba állnának az örökségért, házért, amit még szét tudnának lopni, akár jogilag megtámadnának, csináltak már jogi támadást, nem indokolt esetben
amennyiben megoldható, mi lenne a tökéletes, támadhatatlan módja ennek?
ha megtudom, felvázolnám nekik is a lehetőséget
Eltartási szerződést kötsz a mamával. Persze csak akkor, ha ez neked időben is belefér.
Amúgy pont ez volt az első gondolatom, hogyha előre kifizeted őket, akkor ha meghal a néni, jönnének a "második körre."
Ha most kifizeted oket es tied lesz a lakas(tehat a mamamval leboltolod, haszonelvezet stb)
akkor nem lesz semmilyen masodik menet, mert a mama halala utan nekik semmilyen jogalapjuk nem lesz bekoltozni, ott tartozkodni. Ha bemennek az maganlaksertes hisz te leszel a tulajdonos.
Feljelentes es kesz, kitessekelik oket a rendorok.
A rendorok akkor nem tudnak mit tenni ha berlok vagy tulajdonosok lennenek. De te egy esetleges bekoltozeskor mutatsz egy tulajdoni lapot es kesz.
Jogilag sem lesz semmilyen eselyuk hisz megmutatod a veluk kotott megallapodast (hogy nem tartanak igenyt az ingatlanra, cserebe a penzert) plusz a sajat szerzodesed a mamaval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!