Magyar állampolgárság esetén Németországban dolgozó
pár házasságot szeretne kötni Németországban hogy
működik?
Figyelt kérdés
Magyar állampolgárság esetén Németországban dolgozó pár házasságot szeretne kötni Németországban hogy működik?
márc. 17. 09:13
1/9 anonim válasza:
Az biztos hogy Magyarországon nem lesz be jegyezve az anyakönyvi kivonatba. És Magyarországon nem lesz el ismerve hivatalosan a házasság. De attól még a német törvények alapján érvényes lesz a házasság. Illetve a házasságot is csak német dokumentumokkal tudod majd igazolni. Ezen kívül a magyar személyi igazolványba sem kerül be a házasság után felvett név. Kivéve ha a Németországban a magyar nagykövetségen történik a házaságkötés a magyar jogszabályoknak megfelelően. Tehát magyarul Németországban lesztek házasok. Csak az a kérdés hogy ott Németországban házasságot köthet-e két külföldi személy?
márc. 17. 09:33
2/9 anonim válasza:
Nos, alapvetően mindenütt kell egy személyi igazolvány vagy útlevél, illetve családi állapot igazolás -ha nemrég koltoztel, a magyar konzulatus adja ki, ha régen, akkor az önkormányzat, ahol élsz - és egy születési anyakönyvi kivonat. Amennyiben nem német nyelvuek az iratok -a szemelyi/útlevél kivételével- szükséges egy hiteles fordítás. Ugyan nem Németországban, de külföldön kötöttem házasságot, itt a helyi önkormányzatnal kellett ezekkel az írásokkal bejelentkezni, regisztrálni q házasságkötési szándékot, megadni a tanúk adatait és kifizetni a házasságkötés költségeit.
A magyar törvények is vonatkoznak rátok, ha magyar állampolgárok vagytok, így pl ha azonos neműek vagytok, nem engedélyezik a házasságot. A házasságkötés után kötelező a házasságkötés regisztrálása a magyar konzulatuson.
márc. 17. 09:59
3/9 A kérdező kommentje:
Hála istennek nem azonos neműek vagyunk. Én nem rég jöttem németbe a párom már lassan egy éve dolgozik itt.
márc. 17. 10:06
4/9 anonim válasza:
Akkor neked lehet hogy a konzulatuson kell a családi állapot igazolast kikérni. Az önkormányzatnal segítenek mindenben, kérjetek idopontot
márc. 17. 10:08
5/9 anonim válasza:
És azért majd itthon ne felejtsétek el honosíttatni a házasságot. Elvileg bármelyik anyakönyvvezetőnél megtehetitek majd.
márc. 17. 10:20
6/9 anonim válasza:
Nekem nyilvánvalónak tűnik, hogy kint fognak élni, utolsó, tehát ahogy már írtam, a magyar konzulatuson kell regisztrálniuk q házasságkötést
márc. 17. 10:22
7/9 anonim válasza:
Bementek, összeházasodtok két tanúval, majd itthon honosíttatjátok a papírt.
márc. 17. 10:22
8/9 anonim válasza:
Jézusisten, egyes, inkább meg se szólaltál volna :D Nem baj, hogy fogalmad nincsen a törvényekről, de akkor miért okoskodsz?
márc. 17. 10:23
9/9 anonim válasza:
Nem akarok ünneprontó lenni, de a válás menetének is nézzetek utána. Nekem rohadt nagy szívás volt anyagilag a kinti házasság után az ottani törvények szerinti válás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!