Kaptam egy csekket az önkormányzattól, temetési költségről. Mit tegyek?
Sziasztok!
Kaptam egy fizetési meghagyást mivel apám meghalt, nem ismetem, 4 éves koromban elhagyott minket, nem fizetett gyerektartást, és nem keresett soha, most 38 éves vagyok, erre megtalált az önkormányzat hogy fizessem ki a temetési költséget egyedül, holott van egy fél testvérem apám előző házasságából is, csak nem eggyezik a vezeték nevünk, nem szivesen fizetnék ki egy alkoholista idegen ember temetési költségét,
Van valami jogi útja? Inkább egy ügyvédnek fizetnék...
Köszönöm az építő jellegű válaszokat!
#10-nek:
Te pedig ne hidd, hogy én foglalkoznék az önkormányzat hülyeségeivel.
Korábban sem tettem. Egy önkormányzat qrva kevés ahhoz, hogy érdemi lépést tegyen a pénz behajtása érdekében. Tudna, de többe kerülne a leves mint a hús, úgyhogy hagyja a p'csába az egészet.
Dks bortontoltelek ismeri am a jogait. Szaladna az Ab-hoz.
A letoltendo bortonbuntetese alatt lapozgatta a BTK-t. A hulyeje.
Itt a 20. § (1) bek. szerint az elhunyt két gyereke a temetésre kötelezett. (A rangsorban előbb álló személy nyilván nem volt.) Az nem számít, hogy ki az örökös. Ha esetleg van örökség, de nem te kapod, akkor a hagyatéki tárgyaláson behajthatod a pénzt, csak vinni kell a számlákat.
A (2) bek. szerint az önkormányzat intézkedik a temetésről, ha a kötelezett nem teszi. Viszont nyilvánvalóan a kötelezetteken be lehet vasalni a pénzt, nem kívánságműsor, hogy ki szeretné, és ki nem.
Keresd meg az adott önkormányzatot, amelyik a fizetési meghagyást kiküldte, és mondd el, hogy van egy nővéred is.
Ez alapján fognak pontosítani, hogy csak a felét kell kifizetned, mert két kötelezhető személy van.
Köszönöm szépen mindenkinek választ!
Beszéltem ügyvéddel, mindenképp ki kell fizetni az összeget,
Illetve keressem meg az önkormányzat illetékes osztályát és jelezzem másik örökösről.
Vagy küldenek új csekket vagy hagyatéki tárgyaláson kell érvényesíteni.
#12-nek:
Ha már így megtaláltál, akkor én is kedveskedek neked egy kicsit. 😉
Épp a héten álltam be egy új munkahelyre, ahol kértek erkölcsit. Az igaz hogy a törvényi mentesítéshez szükséges idő már letelt, de a BM-nél nagyon elqrtak valamit korábban. Aki már volt büntetve de letelt az elévülési idő, annak azt írják be, hogy: "Bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel".
Az enyémbe simán belekerült, hogy: BÜNTETLEN ELŐÉLETŰ!
Úgyhogy egy kicsit több tiszteletet, ha kérhetlek! 🤣🤣🤣
Főleg, hogy KÖZALKALMAZOTT vagyok. 🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!