Vennék egy használt rollert, eredeti számlát kell kérnem?
Eredeti számla is jó lehet, ha megvan persze, de ha van a rollernek sorozatszáma, vagy bármi hasonló, beleütve a vázba, akkor adásvételi szerződés is jó, 2 tanúval.
Az iratokat nézd át, hogy nem hamisat ad-e meg, és ennyi.
Ha tudsz, fizess utalással, közleménybe roller.
Mekkora az az összeg, amikor átutalással fizet az ember?
"Akkor adásvételi szerződés is jó, 2 tanúval."
Amikor eladtam a használt korimat egy "idegennek" 35 ezer forintért, akkor sem 2 tanuval mentem oda. Milliós tétel más. De itt 40 ezerről beszélünk, és életszerű megoldást keresek. Ha a korimat megvevő 2 tanuval jött volna oda és kért volna személyit/lakcimkártyát, akkor nem adtam volna el neki, mert semmi köze hozzá.
Itt nem 1-2 ezer forintról van szó, de nem is milliósról. A kérdésem az, hogy mi a megszokott, elvárt magatartás egy 30-50 ezer forintos tételnél.
Hát nem az, hogy adás-vételit írtok, de ez mindenki egyéni döntésén alapul, hogy neki mi a jó.
Én vettem már egyedi bringát 35 ropiért - igaz, vagy 20 éve - és adás-vételit írtunk, mert abból a kerékpárból egy volt az országban.
Egyébként, az adás-vételi nem véd meg téged attól, hogy lopott holmi jusson a birtokodba, de attól igen, hogy orgazdasággal vádoljanak.
Nekem autósnak csak az a lényeg, hogy legyen rajta irányjelző.
És hogy ne rollerozz át 10-20-30-40-50+ kmh-val a zebrán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!