Magyarországon lehet áruházak kukajat átnézni?
Tiktokon és hasonló közösségi oldalakon láttam, hogy külföldön sokan csinálják hogy áruházak kukájából visznek el dolgokat.
Kisebb hibákkal, vagy akármi ami miatt ki dobtak de még menthető.
Bár itt szerintem kevésbé dobálnának ki ilyen jó állapotú dolgokat, de ez itt illegális, vagy miért nem csinálják ezt? Vagy csináljak csak nem lehet róla hallani?
Itt nem dobják ki az áruházak a termékeiket a kukába, és teszik ki a kukát nyilvános helyre. Amit meg kiraknak, az legfeljebb a csomagolóanyag szemét.
Vagy mire gondolsz, kidobott ételre? Azt is lejárat előtt leárazzák hogy megvegyék, lejárat után elkülönítik és megsemmisítik, nem megy semmi ki az utcára.
Most ne firtassuk a részleteket, de én saját tapasztalatból tudom amit most írok:
Magyarországon bármi, amit kukába dobnak, a bedobás pillanatától a hulladék-szállító cég tulajdonát képezi. Elvileg még te magad sem veheted vissza, amit bedobtál.
Tulajdon elleni vétség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!