Milyen következménye van, ha elfutok a rendőr elől?
Milyen szabálysértést követek el azzal, ha rendőri felszólításra nem állok meg, hanem elfutok? Milyen büntetésre számíthatok, ha végül ő a gyorsabb? 😀
Melyik törvény írja ezt le?
Én egyébként annak idején mikor volt ez a 8 utáni kijárási tilalom akkor csináltam ilyet. Este 10 óra fele sétáltam hazafelé, már közel voltam a házhoz amikor megszólított a rendőr, hogy igazoljam magam. Én azonban elrohantam, kezembe volt a garázs nyitó amit ha megnyomok nyílik automatikusan a garázs ajtó és megnyitottam.annyira, hogy alatta bebújjak majd visszacsuktam.
A rendőrök végül nem találtak meg mert ahelyett, hogy utánam futottak volna inkább beültek a kocsiba és azzal akartak utánam jönni de ezzel csomó időt vesztettek. De utána el is mentek, úgyhogy annyira nem hatotta meg őket.
Nekem két esetem volt a rendőrökkel, mind a kétszer olyan taktikát választottak ami nem feltétlenül felelt meg a helyzetnek sem a törvényeknek.
Az első kb 10 éve, "THC tartalmú növényi morzsalék" birtoklása miatt. A rendőrök megfigyelték a tranzakciót majd követtek engem és barátomat hazafele. Kb 1km-re a találkozó helyétől pedig elkezdtek kiabálni de annyira artikulálatlanul és ráadásul civilben voltak, hogy amikor hátra fordultam, hogy mégis mi történik csak két idióta embert láttam futni. Gondolván nem ismerem őket, és csak kiabálnak jobb lesz ha kimaradok a buliból és tovább sétáltam....SÉTÁLTAM. Amikor beértek a földre tepertek majd rugdosni kezdtek ahol értek és -már kicsit érthetőbben- azt hajtogatták, hogy legközelebb álljak meg ha azt mondják.
A másik eset kb 6 hónapja volt, amikor egy öngyilkosság gyanúja miatt keresett a rendőrség. Mikor megtaláltak -az alkoholtól felbátorodva- úgy gondoltam majd én lefutom őket a magassarkúban. Nem meglepetés, hogy nem futottam le őket. Itt rugdosás helyett csak 3x felpofozott a rendőr mielőtt a duci társa odaért. Amikor azzal fenyegetett hogy ő most elintézi hogy meghaljak a kamerákra mutatott a társa ezért inkább csak elvittek.
Természetesen mind a két helyzetben aláírtatták velem a papírt, hogy jogszerűen jártak el és az eljárás folyamán nem esett semmi bántódásom. Ezt pedig mosolyogva alá is írtam mert az első esetben szereplő barátom nem akarta elsőre aláírni és láttam a meggyőző nyomokat a testén.
Szóval hogy mi a következménye ha elfutsz a rendőr elől? Hát ha szerencséd van akkor semmi, csak egy enyje benyje. Ha kifogsz egy ilyen a gimiben agyonszekált a hatalommal nem bíró senkiházi kisembert aki az egész tinédzser korában elszenvedett lelki sérelmeket rajtad akarja kitölteni akkor nem kizárt a törött orr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!