Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális megütni egy gyereket?

Legális megütni egy gyereket?

Figyelt kérdés
Hogyha a szülő nevelési célból néha ráüt a gyerekére, néha kiabál vele az mennyire legális? Van hozzá joga a szülőnek valamennyire? Illetve jogilag miben más megütni egy kiskorút mint egy nagykorút? Ha nagykorút ütnek meg mondjuk az utcán az már súlyosabb bűncselekménynek számít mint ha egy szülő megveri a gyerekét, hogy viselkedjen?

2024. febr. 3. 17:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
13%

9.

Nakam már volt, hogy nekem jött a szolariumos 30 centis "bicskával" a kölyök .

2024. febr. 3. 17:29
 12/32 anonim ***** válasza:
70%
A házi fegyelmezési jogba mint megengedettnek a bírói gyakorlat a tettleges becsületsértést és a személyi szabadság megsértését érti. Előbbibe belefér a seggrepacsi illetve koki, utóbbiba a szobafogság
2024. febr. 3. 17:30
 13/32 anonim ***** válasza:
53%

10. 12

És mi van ha sokkolóval megsokkolod?

Annak nincs nyoma!

2024. febr. 3. 17:31
 14/32 DK-s ***** válasza:
37%

#7-nek:

Te pedig ha tényleg tanár vagy, akkor az ostobaság mintapéldánya vagy.

Én is megkaptam a "Makarenkó-i" pofonomat néha.

Aztán csodálkoztak némely tanárok hogy kifűrészelte valaki lombfűrésszel a tanári szék lábát.

Vagy a "Makarenkó-i" áldozat óra közben szívószállal gombostűt lőtt a kezében lévő krétába. (a kezét céloztam csak mellément)

Vagy lehetetlenné teszi a tanóra megtartását a tanulók mindenféle lázításával, vagy szimplán az óra szabotálásával.

Vagy ...

Széles volt a spalettám.

2024. febr. 3. 17:33
 15/32 A kérdező kommentje:
Mostmár fejezzétek be a késes támadós gyerek témát, egyáltalán nem volt ilyenről szó, komoly válaszokat várok!
2024. febr. 3. 17:34
 16/32 DK-s ***** válasza:
9%

#11-nek:

Egy 30 centis "bicska" már eleve vidám hangulatba hozna.

Nincs tisztában vele hogy 18 centi körüli méret felett már jobban akadályoz mint segít, és az elhárítást is könnyíti. Szúrásnál simán lecsapom a pengét mert elég hosszú a célzáshoz, kaszáló mozdulatnál pedig csak "belépek" és vége mint a botnak.

2024. febr. 3. 17:37
 17/32 Senior Séf ***** válasza:
30%
Ezzel az egész szarsággal megint átestünk a paci túlsó oldalára. Évmilliókon keresztül remekül működött a testi fenyítéses nevelés. A fiúk keményebbek is lettek, nem holmi töketlen széplelkek.
2024. febr. 3. 17:43
 18/32 A kérdező kommentje:
De nincs szó semmiféle bicskáról, itt most arról van szó, hogy egy szülő megütheti-e a gyerekét nevelési célból!!! Nincs szó bicskáról, késről!!! Egy normális gyerek rosszat csinál és azért a szülő kiabálhat-e vele, megütheti-e, de nem támad a gyerek bicskával, késsel, mostmár fejezzétek be!!!
2024. febr. 3. 17:43
 19/32 A kérdező kommentje:
#17 teljes mértékben egyetértek!
2024. febr. 3. 17:44
 20/32 DK-s ***** válasza:
41%

#17-nek:

És az olyan pszichopatákat is kinevelte, mint én.

Akik megtanulták, hogy az akaratuk érvényesítéséhez a leghatékonyabb eszköz az erőszak.

Gratulálok az elveidhez.

2024. febr. 3. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!