Orokseget vissza utasitottam de a gyermekeimnek is ezt kellett tenni de van egy kislkorum??
A hímtag emlegetését mivel magyarázod?
Mely ország törvényei szerint örököltél?
Neked ki volt az örökhagyó?
Végrendelet nélkül a gyermek örököl alapvetően. Ha nincs, akkor is van egy meghatározott sorrend. De az örökös gyermeke nem örökös.
Tehát ha valamelyik szülőd után örököltél, a te gyermekeid majd akkor lesznek örökösök utánad, ha elhunysz. Nagyszülőtől nem örökölnek. Így lemondani sem tudnak róla.
A kiskorú egyébként sem nyilatkozhat sem így, sem ő. Törvényes képviselője igen, aki alapvetően a szülő
Nekem anyukám mikor meghalt, akkor visszautasítottam az örökségem, ami a fele lakás lett volna, ugyanis húgomé lett az örökrész, a tartozások fejében.
Be is lépett a gyámügy, hogy a kiskorú gyerekem miatt nem utasíthatom vissza az örökséget, mert az az ő majdani öröksége. Kirendeltek a gyámügytől egy ügygondnokot a gyerekem részére - ő fog majd téged szerintem keresni - és mindenféle iratokat be kellett mutatnom, hogy mi az oka az örökség visszautasításának. Végül megkaptam a gyámügytől a jóváhagyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!