Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Orokseget vissza utasitottam...

Orokseget vissza utasitottam de a gyermekeimnek is ezt kellett tenni de van egy kislkorum??

Figyelt kérdés
Orokseget vissza utasitottam de a gyermekeimnek is ezt kellett tenni. De viszont van egy kiskorum is es most azt talaltak ki gyamugytol kell vmi. De viszont kulfoldon elek semmink mincs magyarorszagon. Itt kulfoldon ilyem faszsag nimcs nem tudom hova merre kezdjek bele

jan. 27. 06:37
 1/4 anonim ***** válasza:

A hímtag emlegetését mivel magyarázod?

Mely ország törvényei szerint örököltél?

Neked ki volt az örökhagyó?

Végrendelet nélkül a gyermek örököl alapvetően. Ha nincs, akkor is van egy meghatározott sorrend. De az örökös gyermeke nem örökös.

Tehát ha valamelyik szülőd után örököltél, a te gyermekeid majd akkor lesznek örökösök utánad, ha elhunysz. Nagyszülőtől nem örökölnek. Így lemondani sem tudnak róla.

A kiskorú egyébként sem nyilatkozhat sem így, sem ő. Törvényes képviselője igen, aki alapvetően a szülő

jan. 27. 07:00
 2/4 A kérdező kommentje:
A nővérem halt meg .. Es vissza utasitottam es mondtak gyeerekeimnek is kell ha nem akarnak orokolni..de a kisebbik meg kiskoru igy meg kavartak a sz... t most azt sem tudom hol intézzem.. gyamugy ad igazolast.. Hülyék itt ahol lak nincs iyen ceremonia nem fogom gyerekem magyarba regisztraltatni minden hulyesegert
jan. 27. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem anyukám mikor meghalt, akkor visszautasítottam az örökségem, ami a fele lakás lett volna, ugyanis húgomé lett az örökrész, a tartozások fejében.

Be is lépett a gyámügy, hogy a kiskorú gyerekem miatt nem utasíthatom vissza az örökséget, mert az az ő majdani öröksége. Kirendeltek a gyámügytől egy ügygondnokot a gyerekem részére - ő fog majd téged szerintem keresni - és mindenféle iratokat be kellett mutatnom, hogy mi az oka az örökség visszautasításának. Végül megkaptam a gyámügytől a jóváhagyást.

jan. 29. 14:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Örökséget visszautasítani csak saját névben lehetséges, a leszármazottak nevében nem. Tehát ha a visszautasító személynek gyerekei vannak, akkor nekik is vissza kell utasítani. De kiskorú gyerek esetén a gyámügynek kell megvizsgálni az ügyet, hogy nem okoz-e a szülő veszteséget a gyerekének.
jan. 30. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!