Próbafülkében lehet kamera?
Mai napot itthon töltöttem, amikor nem szoktam melltartót felvenni.
El kellett ugranom a boltba (Tesco). Megláttam, hogy milyen jó akciók vannak, kinéztem 3 felsőt. Besétáltam velük a fülkébe, amikor is eszembe jutott, hogy nincs rajtam melltartó.
Gondoltam jó m1, gyors próba.
A 2. felső volt rajtam, amikor a fülke előtt egy férfi hang hangosan megszólalt. " Elnézést, maga mit csinál?!". Teljesen megijedtem :|
Felvettem a saját felsőmet, kinéztem, sehol senki nem volt.
Sem a mellettem lévő fülkében, sem a fülke előtt.
-Lehet, hogy látta a kamerán, hogy melltartó nélkül próbáltam fel?
-Vagy túl sokáig próbáltam és azt hitte lopni akarok?!
Egyszerűen nem értem. Teljesen el voltam gondolkozva, hogy jó lesz e nekem az a felső (1 számmal kisebb volt mint a méret, de jónak tűnt azért gondolkoztam el) de nem voltam bent órákat, hogy oda kelljen állni. Nem néztem az időt, de max negyed óra lehetett. Sosem történt még ilyen, megijedtem rendesen.
Elképzelhető, hogy nem nekem szólt, de nem érkezett rá válasz. És az biztos, hogy a fülke előtt szólt a hang.
Azóta is sokkban vagyok, már úgy értem hogy megijesztett.

Én úgy tudom, lehet.
Még a '90-es években az akkori adatvédelmi biztos, Péterfalvi Attila adott ki erről állásfoglalást, hogy lehet. Igaz, magánvéleményként hozzátette: "de én nem mennék be ilyen próbafülkébe".
Az viszont holtbiztos, kedves kérdező, hogy KÖTELEZŐ figyelmeztető táblát/matricát kirakni, hogy itt téged megfigyelnek. Ez mindenütt igaz, akárhol van az a kamera.
Ha tehát nem volt ilyen figyelmeztető tábla, akkor (jogszerűen) nem lehetett ott kamera sem.
Nem lehetséges, hogy az a férfi másnak szólt?
A kamerákat egyébként sem úgy használják, hogy nézik, aztán belebeszélnek, ha renitens vagy, hanem ha lopni akarsz (pl. magadon "felejted" a ruhát), akkor a pénztárnál megállítanak és félrehívnak átvizsgálásra - mivel a kamera alapján pontosan tudják, hogy te éppen lopni készülsz.

1: Azt írtam, hogy MAX.
Nem néztem az időt, lehet h 10 v 13 perc.
Sapka, sál, kesztyű, kabát volt rajtam.
Mellesleg nem a próbálás volt, hanem GONDOLKOZTAM mivel XS méretű volt és nekem S a méretem, hogy biztos jó lesz e ez nekem...
Mellesleg van mellette még 1 fülke, teljesen üres volt ja és az egész ruha osztály is üres volt, tehát kit is zavart, hogy MAXIMUM 15p volt de az is lehet h 10. Éppen más problémák jártak a fejemben, nem az időre és nem is a ruhára koncentráltam, de nem is állt kint a sor, nem is fotózkodtam benne, el sem loptam.. semmi rosszat nem csináltam.
4: És gyakorlatilag?
5:Ahogy kijöttem kerestem, hogy van e ilyen matrica meg néztem bent is körbe, nem láttam.
Az, is lehet hogy másnak szólt, de nem jött rá válasz senkitől, illetve kb 5 mp múlva néztem ki és sehol nem volt egy árva lélek sem.
Nem is a kamerába szóltak bele, hanem közvetlen a fülke előtt mondta valaki ezt. " Elnézést, maga mit csinál?!"
Volt mellettem egy üres fülke, tárva nyitva tehát azt nem lehet mondani, hogy feltartottam a sort. Sőt vásárló sem volt a ruha részlegen mikor kijöttem 5 mp múlva ezután.
Én csak arra gondoltam, hogy nézte a biztonsági őr a kamerán és látta hogy melltartó nélkül veszem fel, azért állt oda.
Fogalmam nincs. Semmi gyanúsat nem csináltam bent. Nem is volt csipogó sem a ruhán csak az ára.
"Nem lehetséges, hogy az a férfi másnak szólt?"
Nem tudom kinek szólhatott, mivel a mellettem lévő fülke üres volt.
Pucéran nem mentem ki, ahogy lehúztam a felsőt néztem ki és sehol nem volt senki.
6:
Olyan nagyon sokáig nem használtam. De egyébként sem volt a ruha részlegen senki és még ha lett is volna a mellettem lévő fülke üres volt.
Max 15p de az is lehet h 10. Nem tudom nem számoltam.
Más dolgokon voltam elgondolkozva. Utána meg azon hogy jó lesz e nekem ez a felső, ha egy számmal kisebb mint a méretem...
"Én nem hordok melltartót egyáltalán és még sosem volt emiatt semmi gondom."
Mindig úgy próbálsz, hogy "meztelen" vagy van rajtad valami trikó, póló?
Mert én úgy vettem fel, hogy semmi nem volt rajtam.
Max 15p volt de az is lehet h 10. Éppen el voltam gondolkozva más problémákon, de nem voltam bent olyan borzasztó sokat...
És azt, hogy magamom felejtem honnan látják?
Számolja, hogy hány db ruhát tettem a kosárba amikor bementem és kijöttem?

Gyanúsan sokáig bent voltál, ezért rádijesztettek/ellenőrizték hogy jól vagy és nem sántikálsz rosszban, ennyi. Nem kell túlgondolni.
Gyakorlatilag nyilván bárhol lehet kamera manapság.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!