Szerintetek ha ezt meg merném tenni mit csinálna a fogorvos?
Hát nekem nem férne rá az arcomra, az biztos. Utána hogy néznél ennek az orvosnak a szemébe? Mellesleg ott van minden adatod, a lakcímed, stb. Még mindig nem értem miért nem lehet ezt előre megbeszélni. Elkezdte már a kezelést? Nálunk a maszek orvos amikor nekiáll, akkor a fele összeget szokta elkérni, a másik felét akkor, amikor kész van. Pl fogpótlásnál kb 3-4 alkalommal kellett menni. Először volt a csiszolás. Amikor lecsiszolta a fogakat, akkor fizettem a felét. Teljesen logikus, mert így ha akkor nem fizetek, akkor ott maradok a lecsiszolt fogaimmal, tehát igazából nem lehet átverni.
Épp ezért tanácsolom azt, hogy mindjárt az elején beszéld meg, hogy nincs most pénzed, van-e vmi lehetőség a részletek fizetésére. Mondjuk nem ártana, ha kezdésnek lenne mondjuk a fél millából 100 ezred, hogy komolyan vegyenek. Annyit meg akár család tagoktól is kérhetnél kölcsön.
Én egyik magánorvosnál sem tudtam eddig kártyával fizetni, csak készpénz.
Amúgy fogpótlás kell vagy mi? Mert ott nem egyben kell kifizetni az összeget. Lesz tömés, ha lehet, húzás, csiszolás stb. Nem csak a végén fogsz fizetni.
Na de tényleg, amúgy előre nem tud a fogorvos pontos összeget mondani, ha pl. valaki fogfájással lép be hozzá, mert vagy tömni kell vagy húzni, csiszolni, fájdalomcsillapító injekció, lehet valakinek 3 is kell egy gyökérhúzásnál stb. és csak a végén derül ki hogy mennyit kell abrakolni és lehet a páciensnek van pénze, csak éppen nem elegendő a teljes összeg kifizetéséhez.
Olyankor mi a teendő?
A kérdező nincs tisztában, mi hogy működik. Kisebb eltérések nyilván lehetnek a rendelők közt, de kötve hiszem, hogy bárhol is úgy kezelnének zsinórban, hogy majd a legvégén fizetsz, amikor az összes problémás fogad rendbe van téve, implant, korona stb. Fél millás összeg nem egy fogtömés ára, hanem sokkal komolyabb és huzamosabb beavatkozásé. Szóval, szerencsére a kérdező nem tudja a gusztustalan tervét megvalósítani, ettől csak sokkal kisebb összeggel tudja lehúzni a dokit, ha mondjuk gyorsan fut. De igen, simán lehet belőle feljelentés, önkényesen nem dönthetsz róla, hogy márpedig te részletekben fizeted csak ki.
Amúgy én már jártam úgy, mikor először mentem a magándokihoz, hogy kártyával készültem, kész voltam már, amikor kiderült, hogy csak készpénzt tudnak elfogadni. Sűrű elnézéskérések közepette kimentem a pár percre lévő automatához, és vettem fel pénzt. Így is kellemetlenül éreztem magam, ill. megfordult a fejemben, hogy nehogy vmi trükközőnek gondoljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!