A hajléktalan is társadalom biztosított alapból. Ha kijelentkezek az összes lakcímemről, akkor hajléktalan vagyok és ingyen jár a TB?
Nem virus, PDF a nav-tol.
Egyébként a börtöntöltelékek EÜ szolgáltatás jogosultságuk biztosítását is mi fizetjük saját TB-nkből, SZJA, munkáltatói járulék amit tőled vonnak le mielőtt a nettódat megkapod.
Azért szép. Valakit megerőszakolnak, elkezd dolgozni, hogy fizesse az egészségét a tettesnek.
Kb. igen.
De a végtelen felháborodásod mellett próbáld értelmezni a "társadalom" szót, hogy mit is jelent ebben a témakörben. Mert nagyjából azt, hogy amit te egyedül, egy életen át befizetsz, az összesen sem elég arra, hogy fizesd a kezelésed, ha pl. rákod lesz. Van fogalmad róla, hogy mennyibe kerül egy CT, vagy MR gép, mennyibe kerül az üzemeltetése, mennyit kérne el egy orvos a puszta szakvéleményért, aztán a műtétért, és van fogalmad róla, hogy a kemoterápia esetén mennyibe kerülne csak a gyógyszered megtervezése, amit utána le is kell gyártani, és neked ki is kell fizetni? Ez rettentően sok pénz. Persze, mindenki menjen magánba, fizesse magának a biztosítást, ami kb. addig hangzik jól, amíg egészséges vagy, tudsz dolgozni, és emiatt megfelelő biztosítást fizetni. Aztán jön a fosvihar. Tekintve, hogy a magyarok általános egészségi állapota borzalmas, inkább örülj neki, hogy biztosítva vagy.
Ha bármikor felhúznád magad azon, hogy olyannak a kezelését fizeted, aki szerinted méltatlan rá, gondolj arra, hogy egyszer talán én fizetem majd a tiédet is, amire egyedül képtelen lennél.
Pszichológus pl. szinte csak magánban van, miért nem mész el egyhez? Csak azért kérdezem, mert a hajléktalanokra irigykedni nem a mentális egészség jele...
"Azért szép. Valakit megerőszakolnak, elkezd dolgozni, hogy fizesse az egészségét a tettesnek."
Jól értem, hogy ha pl. pestises lenne, akkor is azt mondanád, hogy mászkáljon szabadon kezelés nélkül.
Huhh, milyen okos emberek vannak manapság...
Azt kérdezted, hogy hajléktalanként ingyen járna-e a TB, az első válaszoló megválaszolta, miért lett lepontozva?
De amúgy unironikusan mit szeretnél? Hogy a hajléktalannak akinek se háza nincs, se tiszta ruhája, pénze, munkája, és most az lényegtelen, hogy hogy került ide, de Te még sajnálod Tőle a TB-t is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!