Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan költözek vissza a...

Hogyan költözek vissza a barátommal Magyarországba?

Figyelt kérdés
Na elmesélem a storyt nagyon össze vagyok zavarodva és elkenne egy kis segítség az életem úgy kezdődött hogy 2 éves koromban nevelőszülőkhöz kerültem ott voltam 14 éves koromig augusztusban van a szülinapom és 2022 augusztus 20-án anyukám vissza fogadott apukám már 2 éves koromban meghalt és csak anyukám maradt anyukámnak lett egy pasija akinek volt egy háza összeköltöztek ugye anyukám vissza fogadott de ő Angliába vagyis Walesben lakik a pasijával most már 1 éve én is itt élek még Magyarországon elvégeztem a 8 általános iskolát és Walesbe is járok suliba most 11 évfolyamba vagyok az utolsó ezután következik a főiskola itt Walesbe 16 évesen már ellehet költözni egyedül bárhová na de van egy gond anyukám azt mondja hogy 18 éves koromnál előbb nem hagyhatom el az országot engedély nélkül vagyis anyukám engedélye nélkül és van egy barátom aki Írországban lakik ő 17 éves és haza akar költözni Magyarországra azt akarja hogy vele menjek már most sajnos még csak 15 éves vagyok szóval nem tudom hogyan lenne ez lehetséges ő azt mondja hogy ha iratok egy papírt anyukámmal akkor elmehetek mert ugye itt van az is hogy 15 évesen nem repülhettek egyedül aj olyan bonyolult mert ugye mivel be lettem anyuhoz jelentve hogy külföldön élek és van egy külföldi lakcímem így félek hogy nem hagyhatom el az országot egyedül vagy mással csak anyámmal de viszont láttam egy cikket amibe az volt ha van érvényes magyar személyim es útlevelem akkor tudom magam bizonyítani magyar vagyok és így simán haza költözhettek na mind1 nagyon nem értem ezt az egészet arra szeretnék választ kapni hogy elhagyhatom Walest ? És ha igen hány évesen milyen papír kell hozzá vagy engedély vagy nem tudom hány évesen és kivel vagy mivel repülhettek ? Hogy kell papír anyámtól hogy egyedül repülhessek ? Vissza költözhettek-e Magyarországra ? Ha igen akkor elhetek-e a barátommal? Ő most 17 éves. Bocsi a helyes írásért vagyis a nyelvtani szerkezetért hogy nincs pont meg vessző

jan. 1. 23:44
A kérdező szavazást indított:
Repulhetek egyedül csak egy papír kell hogy anyukám belegyezett
Nem hagyhatom el az országot egyedül
8 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

Kiskorú vagy. Szépen maradsz anyádnál és tanulsz.

Ha megszöknél, a honi hatóságok is elővennének. Miből élnél és hol? Tönkretennéd az életedet.

jan. 1. 23:51
 2/6 anonim ***** válasza:
57%
Sehogy. Mindketten kiskorúak vagytok.
jan. 2. 00:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Fiatalkoruak.
jan. 2. 00:31
 4/6 anonim ***** válasza:
48%
Óriási hiba lenne... Itthon csövesek lennétek! De még ha nem is, sokkal jobb kilátásaitok vannak odakinn!
jan. 2. 09:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Maradj ott!!!

Ide ne gyertek itt akinek egy kis értelem van az a ki körözést fontolgatja neked meg van a lakcím, szerezd meg az állampolgárságot tanuld az angolt éld az életed!

Tini szerelem miatt vissza ne gyere ide. Pasiként mondom véletlenül se gyertek ide.

150000 + rezsi + közös költség től indulnak az albérlet árak itt 200000 környékén áll meg ha mindent össze adunk és akkor még nem ettetek, ne is álmodj nyaralásról vagy új telefonról ha ide vissza jöttök. Mind a ketten melóztok majd az aldiban nettó 250 e ft ért és nem jutok 1 ről a 2 re.

Ezzel szemben ha ott maradtok, tanulod az angolt anya nyelvi szintre tudod hozni magad ilyen fiatalon, ki vesztek egy szobát és ott dolgozol az aldiban még marad is pénz! A forint percről percre romlik olyan mint a bitcoin sőt a bitcoin stabil a forinthoz képest!

Majd vesztek egy kis lakást bp - n szépen lassan fel újítjátok és ez útna ha még akartok vissza jöttök.

Én konkrétan most ezt csinálom csak itt mon, veszek egy kis lakást fel ujitom ki adom és lépek is le Angliába ha akrok vissza jövök.

jan. 2. 15:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Majd 3 év múlva mehetsz. Addig a barátod látogathat.
jan. 4. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!