Egy bőrtermékek szaküzlete ajándékutalványban fizeti vissza a visszavitt terméket, törvényes ez?
Most december 24-én délelőtt vettem egy oldaltáskát ajándékozás céljából az egyik Humanic üzletben kb. 30 ezer forintért, kisétálva az üzletből megláttam egy másik oldaltáskát egy szomszédos üzletben ami sokkal jobban tetszett mint amit épp vettem. Bementem a másik üzletbe és megvettem a kiszemelt táskát kb. ugyanannyiért.
Utána visszamentem a Humanic üzletbe (taláb 10 perc sem telt el, hogy tőlük eljöttem), hogy vegyék vissza a náluk vásárolt táskát.
Legnagyobb megdöbbenésemre a pénz helyett ajándékutalvánnyal szúrták ki a szemem amit bármelyik Humanic üzletben levásárolhatok.
Amikor érdeklődtem, hogy miért nem a pénzt kapom vissza amivel fizettem, a válasz az volt, hogy ez a cég üzlet szabályzata. Eljöttem, mivel hulla fáradt voltam és már nem maradt semmi erőm vitatkotni velük az nap.
De azóta is azon töröm a fejem, nem vertek-e át engem, mivel szerintem van valami törvény arról, hogy 3 napon belül szó nélkül vissza kell venniük a visszavitt terméket, vagy rosszul emlékszem?
csak online vasarlas eseten van 14 napos elallasi jogod.
vannak uzletek amik vissza adjak a penzt, ha meggondolod magad, de nem kotelesseguk, a sajat dontesuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!