Videófelvétel készítése másról az utcán törvénysértő? Melyik törvény rendelkezik erről?
1-es, nyilván nem erre gondolt a kérdező, hanem arra, hogy az utcán jövő-menő idegen emberekről készítene felvételt. És természetesen nem bűncselekménnyel összefüggésben.
Kérdező, én úgy tudom tilos az emberekről közterületen a hozzájárulásuk nélkül felvételt készíteni. Nemrég olvastam egy cikket, melyben egy idős fotóművész kesergett azon, hogy ezzel gyakorlatilag lehetetlenné tették azokat a fotókat, melyek a városok mindennapi életét mutatták be. Ahogyan az emberek a piacon vásárolnak, a buszmegállóban vagy nyáron a fagyizó előtt álldogálnak stb.
Célirányosan másról engedély nélkül törvénysértő, kivéve, ha nem látszik az arca.
Ha úgy videózod, hogy nem emelsz ki a képen senkit, hanem úgy összességében az emberek, és van rajta 20-30 ember, azt szabad, ez az úgynevezett tömegfelvétel. (Piacokon, bevásárlóközpontokban lehet ilyen felvételt is csinálni az emberekről.)
#22:45
Nem jól tudod. Az #1 es mondja jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!