Meg fogom tudni változtatni a nevemet?
"Hát nem igaz, hogy létezik ember, aki komolyan vette ezt a kérdést. :)"
Az nagyobb baj, hogy komolyan reagáltak is rá... 7,8,10,14-es például. Sajnálom az ilyen humortalan, karót nyelt szerencsétlen embereket. Nagyon nehéz lehet évtizedeken át vidámság, nevetés, mosoly nélkül élni.
20
Hát nem is azzal van baj, hogy egyes magyar szavaknak van külföldi jelentése. Hanem hogy egyes külföldi szavaknak nincs magyar jelentése...
Arról nincs semmi bizonyíték, hogy az az 1, azaz egy fő magyar állampolgársággal rendelkezne, akár mint második állampolgárság.
De különben a helyedben* én Apple-re változtatnám a nevem, úgyhogy csak hajrá!
(* jelentése: ha én is hülye lennék. És nem lennék megelégedve a Macintosh névvel, amit viselek.)
23
Mert ha nincs jelentése, akkor kb. 0 az esélye, hogy a bizottság engedélyezi.
"Az nagyobb baj, hogy komolyan reagáltak is rá... 7,8,10,14-es például. Sajnálom az ilyen humortalan, karót nyelt szerencsétlen embereket. Nagyon nehéz lehet évtizedeken át vidámság, nevetés, mosoly nélkül élni." De én egyáltalán nem viccnek szántam a kérdést, komolyan meg akarom változtatni a családnevemet!!!
"Mert ha nincs jelentése, akkor kb. 0 az esélye, hogy a bizottság engedélyezi." És az én vezetéknevemnek van jelentése, almát jelent, úgyhogy muszáj lesz engedélyezniük! Az miért akkora nagy baj nekik, hogy egy angol szó? Léteznek hivatalos magyar családnevek amik angol szavak valójában.
Egyébként tényleg nem vicc a kérdés, tényleg nem vagyok troll, tényleg azt szeretném, hogy ez legyen a vezetéknevem és mindent megteszek, hogy elérjem a célomat!
Ha kettős állampolgárságra vagy jogosult, akkor intézd el a svéd állampolgárságot, aztán ha megkaptad, akkor mondj le a magyar állampolgárságodról, mert ameddig kettős állampolgár vagy, addig a magyar jog is vonatkozik rád, és ezért nem teheted.
De azt is vedd figyelembe, hogy Svédországban nincs az a különleges intézmény, amiről korábban beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!