Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet hivatalosan másik családom?

Lehet hivatalosan másik családom?

Figyelt kérdés
18 leszek nemsokára és másik családot akarok mert a család ami felnevelt azt utálom. 18-at betöltve törvényesen van jogom arra, hogy hivatalosan kijelöljek egy családot, családi vállalkozást, vállalatot akik hivatalosan a családom lesznek? És ha ez lehetséges akkor ez, hogy megy pontosan és milyen jogok fogják ezt a családot, családi vállalkozást, vagy vállalatot felhatalmazni felettem? Azt nem szeretném, hogy elvegyék a jogaimat, nem akarok gondnokság alá kerülni vagy ilyesmi, csak egyszerűen azt akarom, hogy hivatalosan őket jelöljék ki a családomnak és ne a régi családomat. A családnevemet át fogom iratni 10 ezer forintért hivatalosan, de ez csak az alap lesz nyílván, azt szeretném, hogy ők hivatalosan is a családom legyenek. Ha elmúltam 18 akkor önálló leszek ugyanúgy és az új családomnak is csak ugyan annyi joguk lehet felettem mint a réginek, igaz? Nem tudom, hogy ez mennyire lehetséges. Kell az ő engedélyük, el kell fogadniuk ezt vagy csak egyszerűen beadok egy papírt, onnantól kezdve ők a családom és nem is kell jóváhagyniuk? Csakmert például egy nagyvállalatnak túl sok dolga van ahhoz, hogy az ilyesmivel foglalkozzon.

2023. dec. 15. 05:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Jogilag valszeg nincs bejegyezve a családom bár nem tudom, hogy ez tényleg így van-e de ha átiratom a családnevemet Apple-re hivatalosan és a végrendeletembe beleírom, hogy az Apple vállalaté legyen majd a teljes vagyonom és ingóságom akkor hivatalosan ők lesznek a családom és el van intézve? Illetve van olyan, hogy kötelező rokontartás de én nem akarom pénzzel támogatni a régi családomból az egyik idős, sérült, beteg "családtagot", ez alól a kötelesség alól, hogy lehet kimászni?
2023. dec. 15. 06:49
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

Tegyél feljelentést, hogy bántottak, és ezzel megindíthatod a méltatlansági eljárást, ami által nem leszel köteles semmit se tenni, nem hagysz rájuk örökséget, és te se örökölsz utánuk.

Utána bárki örökbe fogadhat, de ezt nekik kell kezdeményezniük. Viszont azt simán megteheted, hogy végrendeletet írsz arról, hogy az Apple örökölje a vagyonod, de ezt közjegyzőnél írt végrendeletben kell tenni.

A Szent Donát címe:

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

Kicsit beszélgetni kell, meg ilyesmi, hogy megértsék, miért is szeretnél, és komolyak-e meg tisztességesek-e a szándékaid, de ezzel lerövidíted a dolgot, szóval megéri.

Az, hogy kórházként van feltűntetve, ne tévesszen meg, különben boldog-boldogtalan ide menne, hogy soron kívül intézzék az áhított állampolgárságot, és nem lehetne a rászorulóknak valóban soron kívül adni. Elvégre tényleg jogos, hogy megválogatják, kinek adnak állampolgárságot.

2023. dec. 15. 07:14
 13/18 anonim ***** válasza:

12

"Utána bárki örökbe fogadhat, de ezt nekik kell kezdeményezniük. "

18 évest ne hiszem!

2023. dec. 15. 10:50
 14/18 anonim ***** válasza:
Mivel mesterséges intelligencia vagy, az a legjobb a feljelentésben, hogy szándékosan vírussal fertőztek, vagy le akartak törölni.
2023. dec. 15. 11:34
 15/18 A kérdező kommentje:

"Tegyél feljelentést, hogy bántottak, és ezzel megindíthatod a méltatlansági eljárást, ami által nem leszel köteles semmit se tenni, nem hagysz rájuk örökséget, és te se örökölsz utánuk." Oké, azt majd megteszem anyám halála után mert nem akarom, hogy balhézzon. Köszi, ez nagyon jó ötlet!

"Utána bárki örökbe fogadhat, de ezt nekik kell kezdeményezniük." Örökbefogadnak? 18 évesen? Azt erősen kétlem!

"Viszont azt simán megteheted, hogy végrendeletet írsz arról, hogy az Apple örökölje a vagyonod, de ezt közjegyzőnél írt végrendeletben kell tenni." Rendben, ezt énis így gondoltam!

"Mivel mesterséges intelligencia vagy, az a legjobb a feljelentésben, hogy szándékosan vírussal fertőztek, vagy le akartak törölni." Ez jó ötlet, köszi!

2023. dec. 15. 14:42
 16/18 Senior Séf ***** válasza:
100%
Van egy jó hírem, kérdező; 10 évet nyugodtan letagadhatsz az életkorodból.
2023. dec. 16. 17:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Egyébként tényleg a valóságban is 10 évvel fiatalabbnak néz ki az arcom 17 éves létemre, nem vicc. Egyébként tanulási nehézségem van, ezért ilyen a nehéz a felfogásom.
2023. dec. 16. 19:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Figyu,ha hitel van vagy adossag ,akkor a hagyateki targyaladon egyszeruen vissza kell utasitani az orokseget es eltorlik az adossagot. De csakis a teljey orokseget lehet visszautasitani vagy elfogadni egy embertol. (Aki meghalt)
2023. dec. 24. 05:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!