Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudom behajtani munkabé...

Hogyan tudom behajtani munkabérem?

Figyelt kérdés

Szakmunkás minimálbérrel voltam bejelentve egy cégnél közel két hónapig (le is dolgoztam).A bejelentés valós, ezt ügyfélkapun ellenőriztem, azonban munkabért nem kaptam. Sajnos szerződést nem irtunk.

Szerződés nélkül betudom-e hajtani a cégen a munkabért ?

2023. dec. 12. 18:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Polgári per is lehet, a pénzért, de az lassabb. Lehet, hogy a fizetési meghagyás esetén se fognak már tagadni, ill. maguktól fizetnek, hogy a pert megússzák, hiszen reménytelen.

A fizetési meghagyás már csak azért is jobb, mert sokkal gyorsabb, egy per elég sokáig eltarthat.

2023. dec. 13. 10:21
 12/12 A kérdező kommentje:

Leírom, hogy jártom hátha valaki tanul belőle.

Elmentem közjegyzőhöz

Fizetéses meghagyás iránti kérelmet adtam be:

10810 Ft.-ot befizettem.

Erre nem reagált az adós 30 napon belül így a követelésem jogerősé vált. Itt már örültem, de korai volt.

Jött a Fizetési meghagyás végrehajtásának elrendelése iránti kérelem:

8000 Ft.-ot befizettem.

Majd a közjegyző kirendelt egy végrehajtót aki előleget rögtön bekérte:

27 782 Ft.-ot befizettem amit persze a adósra terhelt.

Majd két hónap semmit tevés után kapom a levelet miszerint adós bejelentett telephelyén egy telephely szolgáltató van és itt tevékenységet nem folytat adós továbbá az esetlegesen nyilvántartott gépjárművek évjáratuknál fogva kereskedelmi értéket nem képviselnek így a követelésem nem behajtható.

És mindezért tovább 29 448 Ft.- ot kér tőlem a végrehajtó.

Az adósra nem indítottak csődeljárást nem kerül börtönbe senki. Én meg a 360e. Ft. követelésemre kifizettem kb. további 75e Ft.-ot.

Azt javaslom ha valaki hasonló cipőbe jár akkor inkább a munkaügyi bíróságnál próbálkozzon.

Illetve ha nem érkezik egy beígért szerződés vagy 10.-ig nem jön az utalás akkor azonnal lépni kell még akkor is ha régóta ott dolgozó kollégák nyugtatnak, hogy mindig kifizetnek mindenkit. A bejelentés nem garancia semmire.

2024. jún. 7. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!