Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben tudják bizonyíta...

Ilyen esetben tudják bizonyítani a bűnelkövetést internetes bűncselekménynél?

Figyelt kérdés

Tehát ha valakinek valami internetes bűnelkövetésnél ott hagyja valami internetes lábnyomát, amin keresztül vissza vezetik az ő előfizetéséhez.

Ha ő konzisztensen tagad, egy házkutatáson nem találnak ellene egyértelmű bizonyítékot.

Annyit tudnak hogy a bűneset az ő hálózatán belül történt az ő routere mögött, tegyük fel egyedül él a háztartásban, más nem fér hozzá a számítógépéhez. De ezen kívül semmivel nem tudják alátámasztani hogy ő volt. Akár valaki észrevétlenül bejutott a lakásába, és az ő hálózatán elkövette a bűncselekményt, majd elment észrevétlenül. Nyilván ez teljesen abszurd.

Bizonyíték hiányában ejthetik a vádat?

Ez a kérdés szimplán csak elméleti.

Az ihletet az adta, hogy hallottam többször esetekről piti tolvajokról, akik profi módra fejlesztették, hogy mit össze kamuzzanak hogy végén ne tudják bizonyítani rájuk a lopást. Megtalálták náluk a lopott szajrét, de maga a lopás tényéről nincs szemtanú nincs kamerafelvétel, hazudnak valami ordas nagy röhejes kamut, amiről mindenki tudja hogy kamu de ejtik a vádat, mert nincs egyértelmű bizonyíték a lopás momentumáról.

Tehát ezen analógiával, valamilyen netes bűncselekmény tudnak egy emberre bizonyítani, ha csak annyit tudnak, hogy az ő lakásából történt, de arra semmi bizonyíték nincs hogy tényleg ő volt? (akkor is ha ez egyébként egyértelműnek tűnik)

2023. dec. 10. 20:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudják rábizonyítani ha nem ismeri el. Ezért baromság mikor az itteni cenzorok folyamatos feljelentgetéssel fenyegetőznek.
2023. dec. 10. 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem olyat irt a csírája, hogy magyar ipről? Meg majd ő feljelent.

Mért milyen ipről kéne írnom, szovjetről? Hol van erre törvény?

Meg feljelent? Mert beírtál valami baromságot? És hogy fogja bizonyítani? Aki vezetékes netről ír nyitva hagyhatta a rútert, aki meg mobilnetről az is adhatott meg gyenge jelszót a netmegosztásban. Élete végéig nem fogja tudni bizonyítani. Mivel bizonyítja? Useragenttel, rendszerujjlenyomattal? Nyilvános helyen letetted a telefonod és még lett, de valaki használta.

Csíraság ez a feljelentgetés.

2023. dec. 10. 21:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy időben nagyon nagy divat volt itt ez a feljelentéssel fenyegetőzés. Többen kérdést is írtak ki erről és én is kaptam ilyet. Aztán hányan vagyunk ezek közül fegyházban?
2023. dec. 10. 21:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Tehát a válaszom rövidre fogva: Nem tudják. És tök mindegy milyen ordas baromsággal állsz elő magyarázatképp, mert ha nem tudja bizonyítani nem tud mit csinálni. Csak ne bonyolítsd túl, mert ha belezavarodsz a saját kamudba a rendőrök megtalálják rajtad a fogást.

Legegyszerűbb ha csak annyi a sztorid, te biztos nem írtad ezt aztán találja meg ki volt.

2023. dec. 10. 21:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor mindig azt szoktam hazudni, hogy a kommentet biztos nem én írtam, mivel épp egy bérgyilkosságot követtem el. Mivel rejtekből tüzeltem távcsöves Naganttal ezért nem lehetett nálam telefon, nehogy megcsörrenve felfedje a pozíciómat. Azt az erdő szélén egy bokorba rejtettem, biztosan valaki megtalálta és használta közben.
2023. dec. 10. 22:26
 6/6 Thunderfairy ***** válasza:
Hát ha már nálad találják meg a pénz az nagyon nagy gond. Ott már azért bizonyitani is fognak tudni. Ez akkor jöhet be ha tettestárs voltál. Csak arra kell figyelni hogy amikor izzasztanak az őrszobán akkor ne bukj le. Tudják hogyan kell rádbizonyitani. Ha más nem akkor az őrszobán kicsit a kihalgatáson megizzasztanak. Itt ha betörsz akkor buktad.
2023. dec. 11. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!