Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyetértenél vagy nem, hogy a...

Egyetértenél vagy nem, hogy a tartozások szándékos vissza nem fizetése legyen büntethető, és miért?

Figyelt kérdés
Sokszor van, hogy vagy nem is fizetnek az ilyenek, és úgy kell kuncsorogni a visszafizetendő pénz után, vagy pereskedni kell stb.. Ha büntetnék, talán lenne visszatartó ereje.
2023. dec. 10. 14:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Válaszolni akartam érdemben, de inkább kitöröltem.

Nekem van egy véleményem. Neked van egy véleményed.

Én érvekkel, példákkal próbáltam teljesen normális stílusban bemutatni az én néző pontom. Te ezekre érdemben nem tudsz reagálni, így közlöd az csak kötekedés, felesleges szájtépés. Csak nem értem, így mi értelme a kérdésnek.

Megkérdezed, hogy egyetértenék vagy nem. Az én válaszom nem és ezt értelmes stílusban, kifejtve elmondom miért. Erre közlöd, hogy ez csak kötekedés és felesleges szájtépés. Miért indítassz el egy kérdést, ha nem vagy hajlandó mást elfogadni, megérteni, más nézőpontból is nézni. Te csak azt akarod hallani, igen, nagyszerű ötleted van juhúú.

2023. dec. 10. 20:17
 12/24 A kérdező kommentje:
Szerinted mi lenne a megoldás?
2023. dec. 10. 20:28
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"másrészt nem "leüli", hanem ez pluszban járna, a tartozása megmaradna."

Remek. Tegyük fel valaki felvett 20 millió kölcsönt, és nem tudta visszafizetni, mert válság volt, mert covid volt, mert ukrán háború van, akármi valós oka lehet rá. Az ilyet leültetik, ül érte mondjuk 3 évet. Ez idő alatt a régi üzletfelei már lehet az utcára kerültek a covid miatt, a válság miatt, lehúzták a rolót, vagy mást csinálnak már, más részük meg épp ellenkezőleg, megerősödtek és elnyomják, uralják azt a területet, amin ő tevékenykedett. Tehát ott áll az emberünk börtönviselten, úszva az adósságban, régi kapcsolatok zömének híján, szerinted miből és hogyan és mennyi idő alatt fogja visszafizetni a 20 milliós adósságát? Abból, hogy elmegy havi háromhúszért aksigyárba? Mert ekkora adóssággal a nyakában újabb kölcsönt aligha fog kapni, börtönviselten meg pláne nem. Marad a törvénytelen út...

2023. dec. 10. 20:51
 14/24 A kérdező kommentje:
A covid, válság stb. az ő hibája? Írtam, hogy a szándékosságot kell vizsgálni.
2023. dec. 10. 20:58
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"Írtam, hogy a szándékosságot kell vizsgálni."

A bírósági per során a tárgyalás szerinted mi célra szolgál?

2023. dec. 10. 21:08
 16/24 anonim ***** válasza:
Haver..engedd el. Ő maga sem érti mit szeretne. Felesleges nem tudsz vele érdemben beszélni. Én megpróbáltam normálisan beszélni vele, válasz helyett közölte az kötekedés és felesleges szájtépés. Hogy akarsz egy ilyen emberrel érdemben beszélni? Ő csak azt szeretné, mond, hogy igen, igaza van
2023. dec. 10. 21:14
 17/24 A kérdező kommentje:
16: Igazad van, elengedem. Sajnos nem érti, mi a kérdés lényege. Köszi, hogy te is benéztél!
2023. dec. 10. 21:29
 18/24 anonim ***** válasza:

Most tulajdonképpen mit vergődsz? Feltaláltad a spanyolviaszt. Jelen esetben is úgy működik a dolog, hogy szándékosság esetén megfelelő bírói ítélettel börtönbüntetés is járhat a másik megkárosításáért.

Innentől miről beszélünk?

2023. dec. 10. 22:49
 19/24 anonim ***** válasza:

"Hát, mert az önmagában nem büntetés, hogy kap egy A4-es lapot, rajta meg, hogy ő a vesztes fél a tárgyaláson, és fizessen, mert irgum-burgum."

Önmagában az A4-es lap az még valóban nem büntetés, viszont az ilyen lapokon az szokott lenni, közvetlenül az a rész után, hogy a vesztes fél fizessen, hogy különben ha nem fizet, akkor bizony jön a (i̶r̶g̶u̶m̶b̶u̶r̶g̶u̶m̶) büntetés. Pont, amit hiányolsz, csak véletlenül irgumburgumot írtál helyette.

2023. dec. 11. 01:07
 20/24 A kérdező kommentje:
19: És mit szoktak kapni az irgum-burgumon kívül ezekben a perekben? Ez érdekelne.
2023. dec. 11. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!