Megfázott a főnököm. De én nekem van érettségim, mint mond a törvény, helyettesíthetem?
A főnökség mint kategória nincs szakképesítéshez kötve, tehát helyettesítheted.
"Bárkit helyettesíthetsz, ez nem törvény kérdése."
Ez így ebben a formában nem igaz. Vannak szakmák, szakterületek amik képesítéshez vannak kötve. Pl egy asszisztens nem helyettesítheti az orvost, vagy egy sima szakmunkás nem helyettesítheti egy F-gáz vizsgához kötött klímaszerelőt.
Vannak állami képzettséghez és/vagy vizsgához kötött munkakörök. Ilyen személyt nem lehet helyettesíteni az adott vizsga nélkül.
De egy számítógép-szerviz vezetője nagy valószínűséggel nem vizsgaköteles személy. Csak és kizárólag a szerviz tulajdonosa határozza meg, hogy nála egy főnöknek milyen képzettséggel kell rendelkeznie. És ezt mi nem tudhatjuk, hogy nálatok pont milyen elvárások vannak. Ha a vezetés úgy dönt, hogy megfelelsz, akkor helyettesítheted.
Csak az a kérdés, hogy van e aláírási jogköröd.
A te aláírásodat jog szerint elfogadják e mint vezetői aláírást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!