Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi büntetésre számítsak...

Mennyi büntetésre számítsak szerintetek?

Figyelt kérdés

Lomtalanítás volt nálunk szeptemberben, fővárosi lakótelepről van szó. Mint ahogy minden lakótelepen, úgy itt is probléma, hogy nincs elég parkolóhely, főleg, ha lomtalanítás van. Este fél 11-re értem haza munkából, 11-kor megelégeltem a parkolóhely keresést, és egy nagyon idézőjeles "füves" területre álltam. Valójában 1982 tavaszán nőhetett ott ki a fű legutoljára, 1982 telén már tutira nem volt ott semmi, csak a natúr föld, ahol végül parkoltam.

Másnap már virított a közteres zacsi a szélvédőn, és 1 hónapja már megkaptam a végzést, hogy "közigazgatási eljárás keretén belül" vizsgálják az ügyemet; eljárást indítottak ellenem hivatalból. Most megint jött egy hivatalos levél a helyi önkormitól, amit a postás természetesen nem hozott fel, pedig itthon voltam, és csak bedobta az értesítőt a ládába. Valszeg abban már a végítélet lesz, de csak hétfőn tudom meg, hogy mennyi, addig rághatom a kefét.

Szerintetek mekkora bírságra számíthatok?

Próbáltam neten keresni a mértéket, de hol 200.000-et hol 1.000.000,- t írtak, én meg megmondom őszintén, hogy októbertől veszélyeztetett terhesként voltam itthon táppénzen (a fizum 60%-ért), időközben megszültem a babómat is, nem vet fel a pénz mostanság...-lehet erre hivatkozva enyhítő körülményért folyamodni szerintetek? Ha Csed-en vagyok itthon, akkor ledolgozhatom a büntetést? És ha igen, a beosztásomat illetően nézni fogják, hogy a babám felügyeletét csak korlátozottan tudnám megoldani (férjem 2 nap munka, 2 nap szabad munkarendben dolgozik)?

#bírság #végzés #füvönparkolás #parkolásibírság #büntetésmértéke #eljárásmegindítása
2023. dec. 9. 18:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
megírom majd :)
2023. dec. 10. 14:48
 12/15 A kérdező kommentje:

No :) Voltam a postán :)

Figyelmeztetésben részesültem (a pozitív múltamra való tekintettel nem kapok csekket)

2023. dec. 11. 18:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Nyertem. Privátban megírod a nyereményem:)
2023. dec. 11. 19:37
 14/15 A kérdező kommentje:

Jól van, igazad volt, Te nyertél :)

Tessék, itt a nyereményed, ami nem más, mint a mosolyom: " =) "

Nálunk Pesten nem osztogatják ezt csak úgy ingyen :D

2023. dec. 11. 20:58
 15/15 anonim ***** válasza:
ez nem volt privát:)
2023. dec. 11. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!