Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy kert eladása esetén, ha...

Egy kert eladása esetén, ha mindkét fél aláírta az adásvételi szerződést utána mennyi idő amíg véglegesen lezárul az eladás folyamata?

Figyelt kérdés
Egy 720 négyzetméter alapterületű kertet akarok eladni egy barátomnak és az érdekelne, hogy miután aláírtuk mindketten ügyvéd jelenlétében az adásvételi szerződést utána mennyi időbe telik miután tényleges a barátomé lesz a kert? Valahol 3 hónapot mondtak, de volt olyan ügyvéd is, aki azt mondta fél év miután lezárul ez a folyamat.
2023. dec. 8. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:
71%
Mi a 3 vagy 6 hónap? Amíg a földhivatal bejegyzi? Vagy banki kölcsön igénylése is van a dologban és az fog eltartani?
2023. dec. 8. 22:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Amíg a földhivatal bejegyzi. Erre voltam kíváncsi. Bocsánat, hogy nem fogalmaztam egyértelműen.
2023. dec. 8. 22:48
 3/3 anonim ***** válasza:
71%
Én a helyedben nem izgatnám magam emiatt. A szerződést aláírjátok, te megkapod a vételárat, odaadod a kulcsokat és a tulajdoni lapra rákerül széljegyként a változási kérelem, innentől ezzel neked már kb semmi dolgod nem lesz.
2023. dec. 8. 23:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!