Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehetne minősített...

Hogyan lehetne minősített esetté nyilvánítani, ha családok őrjöngenek?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom, ami már itt Borsodban, de ahogy látom máshol is, már kész vicc.

Rendszeresen fordul elő, hogy közterületen, felfegyverkezve csapnak össze családok.

Nem lehetne ezeket nem sima garázdasággá tenni, hanem valami speciális jogszabályt kitalálni rá?

2023. dec. 2. 18:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem hagyni kell. Előbb utóbb elfogynak.
2023. dec. 2. 18:43
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
@1 A baj az, hogy a mi pénzünkből látják el őket is, és részben miattuk is hosszabbak a várólisták
2023. dec. 2. 18:56
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem mondod Szerencsen lakom .
2023. dec. 2. 19:03
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Amíg csak egymást "kezelgetik", addig az úgy jó nekünk. Így vannak vele a rendőrök és a törvényhozók is. Gondolj bele, egy sima járőr, a társával a kocsiban erősítés nélkül be sem mernek menni a c-telepre, még sürgős esetben sem. Ez így rendben van, normális? Szerintem nem az.
2023. dec. 2. 19:11
 5/14 A kérdező kommentje:

Nyáron voltam Szerencsen, nagyon szép város, tetszik, de ez....

Nem tudom mit akarnak ebből kihozni 🤔

2023. dec. 2. 19:36
 6/14 anonim ***** válasza:

“ Nem lehetne ezeket nem sima garázdasággá tenni, hanem valami speciális jogszabályt kitalálni rá?”

Az általad leírt eset nem sima garázdaság. Pontosan az, amit te magad írtál le.

“ 2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot

a) csoportosan,

b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva,

c) fegyveresen,

d) felfegyverkezve vagy

e) * nyilvános rendezvényen vagy gyűlésen

követik el.”

Ha valaki felfegyverkezve csinálja a garázdaságot, az minősítő körülmény.

Itt inkább a baj az, hogy és? Ennél a társadalmi retegnél mi visszatartó ereje van? Kapnak valami himi-humi büntetést, nesze semmit, aztán folytatják tovább.

Egy normális átlagos ember, ha valaha csak felfüggesztett börtönt kapna, a szégyen és az ideg megenné. Ennél a retegnél teljesen normális, hogy most az egyik megy be, másik jön ki.

Rendszeres a szabaduló buli. Ünnepelnek, hogy jön a börtönből. Hát nekem a családomból jönne ki valaki a börtönből arra törekednék a környék ne tudja, itt meg mindenki össze jön és örül, hogy egy ideig itthon van.

Nincs semmi visszatartó ereje.

2023. dec. 2. 22:20
 7/14 anonim ***** válasza:

#6 Ez nem feltétlenül igaz. Normális, átlagos embernek gondolom magam, anno mégis felfüggesztett börtönbüntetést kaptam, kábítószer birtoklása miatt. Ez elég volt ahhoz, hogy ebben az országban erre az időre befejezzem a drogozást.

Viszont amíg éltem vele, addig is biztosítottam magamnak az egzisztenciát a munkabéremből. Teszem így most is, csak józanul. Kit érdekelne, hogy én szombat este hányféle tudatállapotot éltem meg? Senkit. Kit zavartam ezzel? Senkit. Így már nem acidet veszek havi ~2500 forintból, hanem alkoholt, annál sokkal több pénzért. Egyszer legalább vége lesz ennek a sz*pásnak is.

2023. dec. 2. 22:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

#7 mi nem igaz?

Örülsz, büszke lennél rá, ha a kábítószer miatt börtönbe kerülsz?

Itt nem magával a cselekménnyel van a baj. Lehet gondatlanság miatt is ítéletet kapni.

Én a problémát abba látom, hogy ezeknél az embereknél a börtön egy átjáróház. Nem érdekli, ha bekell menni 5 évre. Teljesen elfogadott, hogy pár évet börtönbe ülnek.

Én nem arról beszéltem, hogy normális ember nem kaphat felfüggesztettet, vagy ne mehetne börtönbe. Én arról beszéltem, hogy normális ember nem veszi természetesnek a börtönt, aggódik a cselekményének következményeitől.

2023. dec. 2. 22:46
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
#8 Az nem, hogy általánosítasz. Elárulom, elég sokszor voltam bevalamizve az eddigi életem során, és nem bántam meg, nem is fogom. Normálisan éltem/élem akkor is és most is, munka, túlórák, egyetem.
2023. dec. 2. 23:04
 10/14 anonim ***** válasza:
Ezért vagyok bűnöző.
2023. dec. 2. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!