Lehet két testvérnek ugyanazt a keresztnevet adni?
Ha Nemem lenne két fiam, tilos lenne mind a kettőt Pintér Lászlónak hívnom? Ezt nem tudtam. Köszönöm szépen!
De ez amúgy rendesen törvénybe van foglalva?
Pintér László akkor lehetne, ha két különbözö anyától vannak, de ugyanattól az anyától lehetne Pintér László István és Pintér László Aladár minden probléma nélkül.
Egyébként volt egy ismerös, akinek 4 lánya volt 4 kapcsolatból és mindegyik keresztneve Melinda volt, tehát volt négy Kovács (ez kitalált név) Melinda nevü lánya.
"Pintér László akkor lehetne, ha két különbözö anyától vannak, de ugyanattól az anyától lehetne Pintér László István és Pintér László Aladár minden probléma nélkül.
Egyébként volt egy ismerös, akinek 4 lánya volt 4 kapcsolatból és mindegyik keresztneve Melinda volt, tehát volt négy Kovács (ez kitalált név) Melinda nevü lánya."
De ez a gyakorlatban hogy néz ki? Ott vagyok a kettő darab vadiúj, 0 kilométeres pujámmal az anyakönyveztetőnél és ha mind a kettőt Pintér Lászlónak akarom hívni, akkor azt mondja, hogy no? Van tényleg ilyen törvény? Hol lehet erre rákeresni. Ez tök érdekes. Azt hittem, hogy csak annyi szabály van, hogy bejegyzett nevek közül lehet választani.
(( A vicc meg jók volt! :) ))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!