Magyar állampolgárként ha kimegyek Amerikába ott fel tudok venni egy harmadik kereszt nevet?
Szeretném hogy legyen még egy keresztnevem, de Magyarországon nem lehetséges.
Azért tettem ebbe a kategóriába mivel a lányomnak is szeretnék egy harmadik kereszt nevet.
"Magyar állampolgárként ha kimegyek Amerikába"
Már ez sem fog menni, az nem olyan egyszerü, hogy kimégy...
Nem.
De idehaza lehet, csak nemzetiségnek kell vallanod magad. Viszont, az írásmód akkor is csak magyaros lehet!
3.
Példa: Kéred a Jessica nevet. Ha ROMÁNAK vallod magad mehet, de csak Dzsesszika írással.
Vagy ha KÍNAINAK vallod magad, mehet a WONG FEI, de csak Wongfei írással.
Magyar allampolgarkent, turistakent az USA-ban semmifele ugyet nem tudsz intezni, meg egy jogositvanyt se. Nem is ertem hogyan gondoltad: kapsz ott uj magyar szemelyit, immaron 3 keresztnevvel?
Hetfore a lecke kesz? Verset megtanultad? Kutyat elvitted setalni?
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok, talán azért gondoltam hogy ott felveszek egy ujj nevet mert ott az embernek q akárhány neve lehet.
Hülye gondolat volt igaz, de olyan szar hogy Magyarországon nem lehet több név kettőnél…
De úgy hallottam hogy Magyarországon van olyan ember akinek 3 neve van, én Nem tudok olyanról hogy 3. Keresztnevet is fel lehet venni, hogyan lehetséges hogy 3 keresztneve legyen az embernek?
"hogyan lehetséges hogy 3 keresztneve legyen az embernek?"
. Soka oka lehet, konkrét példára könnyebb választ adni.
De egyébként nem értem, hogy ennek mi értelme: ez a szabályozás itthon, hogy két utóneved lehet, hogy legyen egy határ a nyilvántartásban. Az, hogy Te haverok között hogyan hivatod magad, az egy másik kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!