Személyazonosító igazolványra van szükségem, de nem akarok ujjlenyomatot adni. Hogyan tudom elintézni?
Sziasztok!
A kérdés adott.
Nincs jogosítványom sem. A személyim lejárt, meg kéne újítani.
Ujjlenyomat nélküli útlevél is megfelel.
Vagy ha nem adok ujjlenyomatot, akkor innentől örök időkre igazolvány nélküli ember leszek?
Köszönettel várom a válaszokat.
Szerinted mindent szó és betű szerint szabályoznak a törvények?
Csak szó szerint nincs benne, mert eredetileg nem is volt meg ez az eszement baromság.
Csak aztán a nagy testvér leszólt, hogy venni kell ujjlenyomatot mindenkitől.
Ha minden szó szerint szabályozva lenne a törvényekben, könnyű lenne kijátszani, és kezelhetetlen terjedelmű lenne.
Kérdező, ha nem vagy bűnöző, akkor miért izgat, hogy valahol, egy nyilvántartás mélyén ott az ujjlenyomatod?
Újszülött korodban nem tiltakoztál, hogy a kis talpacskádról is lenyomatot készítenek? Az is megvan valahol.
Mellesleg akár chipet ültetnének a bőröd alá, akár biometrikus azonosítóval ellátott személyit kapsz: szerinted érdekel bárkit is a te adatod? Szerinted körülötted forog a világ és egy ember egy monitor mögül pont téged figyel 0-24? :D túltoltad a scifit.
"Valaki tudna válaszolni az eredeti kérdésemre?"
Már megválaszolták. 2021 óta kötelező.
Én itt lezárom veled a vitát, mert úgysem fogod megérteni.
Te nem segíteni jöttél, jobb híján írogatsz ostobaságokat, mert unatkozol.
Akkor szerinted nem lehet elintézni - ok, neked ez a válaszod.
Én viszont kíváncsi vagyok mások válaszára is, akik még nem írtak.
Építő jellegű válaszokat várok, és csak az eredeti kérdésemre, nem másra.
Magyarul illegális tevékenységben kérsz segítséget?
Mellesleg nem sok értelme van jogszabályi hierarchiára hivatkozni olyasmi kapcsán, amit eleve nem tilt jogszabály.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!