Az ital- és csokiautomatáknak milyen jogalapon nem kell adniuk a vásárlás után blokkot?
1.
Akkor a parkolò automata mièrt ad?
"Akkor a parkolò automata mièrt ad?"
Mert úgy van programozva, illetve kitalálva a rendszer, hogy az általad vásárolt szolgáltatás időtartamát az általa kinyomtatott cetlivel tudod igazolni. Nem azért, mert bármilyen jog is köti a parkoló automatát, lol :D
#3 Ma vettem át egy csomagot egy csomagautomatából, az is nyomtatott blokkot.
Tegyük fel veszel egy kávét a kávéautomatából, megiszod, és 3 napig fosol tőle. Számla nélkül hogyan fogod igazolni, hogy melyik automatából vásároltál? Ha nem tudod igazolni, kit fognak megbüntetni érte?
#1 Ezt a választ gondold át szerintem...
Nem az automatától vásárolsz, csak azon keresztül a tulajdonosától, aki viszont ember.
Bár a kérdésre nem tudok válaszolni, azt tudom, hogy az 1-es válasz tuti nem jó.
A blokkadási kötelezettség általánosságban nem a vásárlás+fizetéshez kapcsolódó kötelezettség? És valamelyik jogszabályban vannak kivételek felsorolva? Igazából erre vagyok kíváncsi, hátha valaki kapásból tudja.
tudom kereshetnék jogszabályok között, melyikben, melyik paragrafus engedi ezt meg.
Áfa törvény:
Mentesül a nyugtakibocsátási kötelezettség alól az adóalany abban az esetben, ha az Art. szerinti automataberendezés használatával térítik meg részére az ellenérték adót is tartalmazó összegét.
Art. (Adózás rendjéről szóló törvény):
Automataberendezés: olyan kezelőszemélyzet nélkül is működni képes berendezés, ami termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás pénzbeli ellenértékének helyben történő megtérítésére szolgál.
Az automataberendezések működését az állami adó- és vámhatóság hírközlő eszköz és rendszer útján felügyeli.
(Azaz az automaták éppúgy be vannak kötve a NAV-hoz, mint az online pénztárgépek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!