Ilyen esetben mi van? Gyámügy enged lemondani a kiskorú örökléséről?
Van egy 30 milliós családi ház 1/4e.
Mellette van hitelek is. A havi törlesztője neki havi 37 ezer ft.
A többségi tulajdonos tuti nen akarja eladni az ingatlan egyedül nevelem a gyerekeim. Nem fogom tudni ezt az örökölt hitelt fizetni. Ha vissza utasítom a gyerekek öröklik,akiknek nincs pénzük tehát nekem kellene. A családi ház értéke nagyobb mint hitel. Rngedi a gyánügy hogy a gyerekek nevébe lemondjak?
Mindenképp mondj le, én -igaz, hogy sok évvel ezelőtt-, bepereltem gyerektartás miatt apukát, nem én akartam, már az iskola piszkált érte, és kiderült, hogy évekkel a per előtt elhunyt.
Nagyon rendes közjegyzőhöz küldtek, és kérdezte, hogy megnevezem -e a gyereket örökösnek. Közben meg nemet intett a fejével. Később kiderült, hogy apukának szintén iszonyat adóssága volt.
Azt ki is hagytam, hogy a gyámügy akkor ott szóba sem került. De amúgy is a gyerekek érdekét nézik, és minden bizonnyal úgy járnak jobban, ha lemondasz, mert ha nem akarod, hogy majd a gyerekeknek kelljen később, mikor már nagykorúak, akkor neked kellene most a törlesztést fizetni. És azt írtad, hogy te nem tudod, gondolom a gyerekek eltartása miatt.
Mondjuk azt nem tudom, hogy így árvaságit kapnának-e a gyerekek, de ennek kérdezz utána.
Én hagytam az egészet a fenébe, az iskolába bevittem a közjegyzőtől kapott papírt, és békén hagytak.
Egy ötlet:
Mielőtt bármit lépsz, beszélj a többségi tulajdonossal. Könnyen meglehet, hogy érdeke megvenni a részed, hogy ne kerüljön jelzálog az ingatlanra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!