Miért nem tartóztatják le Putyin-t?
Lehet, hogy én vagyok gyermekien naiv és egyáltalán nem értek az ilyesmihez, de ha valaki ellen "Nemzetközi Elfogatóparancsot" adnak ki, akkor azt a föld alól is elő akarják keríteni és felelősségre akarják vonni, nem? Putyin viszont éli világát, országokon át utazgat (miközben emberek ezrei halnak meg miatta) miközben rá is kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot.
Nem értem.
Miért nem történik semmi?!
Mert az elfogató parancs a civilizált vilagban érvényes.
Ez a tetü viszont a nem civilizált vilagokba utazgat.
"Mert az elfogató parancs a civilizált vilagban érvényes."
És az USA nem része a civilizált világnak? Érdekes megközelítés.
Mellesleg ahogy már korábban leírták, egyszerűen nem utazik olyan országba, ahol elfogatóparancs van érvényben ellene.
olyanról halottal már, kérdező, hogy mentelmi jog?
Egy politikai vezetőt nem lehet a hivatali ideje alatt letartóztatni, csak akkor ha a saját országa szerinti eljárásrendben felfüggesztik a mentelmi jogát.
Ezt a Duma soha nem fogja megtenni......
Arról nem is beszélve, hogy az ICC - nek csak azokban az országokban van hatásköre, akik aláírták a nemzetközi kiadatásról szóló egyezményt.
Moszkva ilyet nem írt alá, így ez a nemzetközi elfogatóparancs nem ér semmit Oroszországgal szemben.
Szóval nem kötelesek kiadni az oroszok Putyint.
"Orbánnak kötelesége lett volna elfognia mikor találkoztak."
Orbán Viktor nem hatóság. Senki sem tartóztathat le állami vezetőt, csak az erre vonatkozó (nemzetközi) jogi szabályok szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!