Számítatok arra, hogy lesz állami nyugdíjatok?
A kérdező szavazást indított:
30 szavazat
Ezek a szotyi pénzek ma se elegek nagyjából semmire. A nyugdíjasok többsége a gyermekeire támaszkodik, a többi pedig dolgozik vagy a nyomor határán egyensúlyozik. Köszönöm, de én egyikből sem kérek. Inkább rakok félre vagy dolgozom halálomig.
2023. okt. 17. 13:39
Ha lesz is az lakbèrre se lesz elég. Én halalomig próbalok dolgozni
2023. okt. 17. 13:39
Miért ne lenne? Egyre több a munkahely, egyre több a járulékfizető.
2023. okt. 17. 13:42
4/20 A kérdező kommentje:
3. Azzal például tisztában vagy, hogy az idetelepülő akku gyárak olyan közpénz támogatásban részesülnek hogy az ide településük megtérülése még unokáink idejében sem fog elkezdődni??
A rendszerváltáskor már ez a mese ment, hogy majd nem lesz állami nyugdíj, ezért legyen magánnyugdíj.
Akinek van annyi pénze az nyugodtan köthet nyugdíj biztosítást, lehet tagja magán nyugdíj pénztárnak és fizethet bele amennyit akar. Akinek kevés hozzá a pénze annak meg az állami rendszernél senki nem tud több, biztosabb nyugdíjat adni, mivel az állami nyugdíjkassza garantálja az értékállóságot és nem viszi el a soron következő válság az addig termelt hasznát a befizetésnek pár évente.
Lesz állami nyugdíj ha lesz ország. Ha azt akarod hoyg legyen ország, legyen annak gazdasága és az állami rendszer tudjon nyugdíjat fizetni - akkor ne szavazz a ballibekre soha! Eddig egyedül akkor volt gond a nyugdíjakkal amikor ők voltak kormányon 1994-1998 között és 2002-2010 között. Ők mindent eladnak és utána hitelből meg a kifizetés ami rontja az államháztartást. Az Orbán kormányok alatt reálértéken nőttek a nyugdíjak és még most is megtartják az értéküket az emeléssel, a 13. havi nyugdíjat is megkapják.
2023. okt. 17. 13:47
Most vagyok 37 éves. Mire én oda kerülök, legalább 80 év lesz a nyugdíjkorhatár, mert nem lesz, aki megtermelje a nyugdíjat. Csak azok szaporodnak, akik nem hajlandók dolgozni - mindenki tudja, kikre gondolok. A 80 évet pedig esélytelen, hogy megéljem, mivel gyakorlatilag már most sem létezik Magyarországon egészségügy.
2023. okt. 17. 14:02
Akinek nem egyértelmű a 6-os a CIGÁNYOKRA gondolt.
2023. okt. 17. 14:15
5! Ezek a válaszok előre megvannak írva neked? Még Takács Zst5 voltál, mikor esküszöm UGYANEZT írtad be! Pedig az nem most volt hanem 2018 körül, csak annyira tipikus sablonok a válaszaid, hogy ha nem tudnám ki vagy azt hinném egy Fideszbot AI. Annyira panelekből áll minden válaszod, és 6-7 éve!!!!! Nem is változtatsz rajtuk.
2023. okt. 17. 14:27
A lakosság nagy része érintett a témában, úgyhogy valami biztos lesz, a mértéke lehet kérdés. Ettől függetlenül lehet magánban is takarékoskodni, hogy kiegészíthesd az állami nyugdíjat.
2023. okt. 17. 14:32
#9 Amit úgyis ellop a kormány.
2023. okt. 17. 14:39
Kapcsolódó kérdések: