Gázpisztolyhoz kell engedély?
10.-re.
Kell is vinned! Meg az MKH kártyát is + irataid + lóvé.
#22:54
Azt adják minden magyarországon forgalomba hozott gázpisztolyhoz.
Én amikor kiváltottam direkt rákérdeztem a rendőrnél, hogy milyen keretek között szabályos használni, ha szükség van rá és azt mondta, hogy két feltételnek kell teljesülnie: jogtalan támadás + jogos védelem. Amúgy 2000ft az engedély, de az MKH kártya lejár azt hiszem 5 évente, azt megkell újíttatni, természetesen pénzért. Kérdés, hogy kell-e neked ilyen macera, vagy beéred egy gázsprayvel?
Én azért hordom magamnál a gázfegyvert mert a környéken többször támadtak már meg embereket.
Önvédelemre 100x jobb a gázspré. Könnyen rejthető, nagyon üzembiztos.
A gázfegyver leginkább arra jó, hogy otthon a tükör előtt westerneset játsz vele. Napi viselete kényelmetlen, éles helyzetben pedig arra jó, hogy miután a támadó észrevette, hogy csak durrogtatsz, azzal veri szét a fejed.
Amerikai rendőrség letesztelte: Egy átlagos fegyver elsütése, tehát veszély felmérése, döntés, fegyver elővétele annyi időbe telik, ami alatt egy késes támadó 8 métert megtesz. Tehát 8 méternél közelebb álló késes támadó ellen nem védenek a lőfegyverek.
/Igen, lehet hogy kap egy golyót a támadó, de a te gyomrodban is ott lesz a kés./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!