Hány évet kap vki nyugaton (Franciao., Németországba stb.) ha megerőszakol egy nőt? És Magyarországon?

Magyarországon alapesetben 2-8 év. Minősített esetben akár 15 év is lehet.
Németországra max. 10 évet, Franciaországra max. 15 évet találtam.

"Ha migráns, akkor semmit. Még ki is tüntetik."
Ez hülyeség.
El fogják ítélni, ha Németországban követte el, akkor a német törvények szerint, ha itthon, akkor a hazai törvények szerint.
Annyi, hogy a büntetés letöltésére nem adják ki - nemzetközi jogsegély keretében - a hazájának, mert a saria szerint ez ott nem bűncselekmény.
Csak miután leülte a büntetését, akkor mehet(ne) haza.... vagy tovább migránskodhat nyugat felé.
3# 10évet egy erőszakért?
Sztem túl sok.
Egy gyilkosságért nem adnak annyit

5 - ös !
A 10 év Németországra vonatkozik és a maximum érték.
Azt nem tudhatjuk, hogy a bíró mit vesz vagy nem vesz figyelembe, így mennyi lesz a tényleges büntetés....
De ez nálunk is így van: a speciális minimum és maximum között dönt a bíró, a konkrét (enyhítő - súlyosító) körülmények alapján...
Akkor minimum olyan 2 év?
Es Franciaországban mennyi ?

"10évet egy erőszakért?
Sztem túl sok.
Egy gyilkosságért nem adnak annyit"
De pont annyit adnak (5-15 év).
Szexuális erőszakért pedig akár 20 évet:
Ha 12 év alatti személy sérelmére erőszakkal/fenyegetéssel vagy védekezésre képtelen állapot kihasználásával
1. egymás tevékenységéről tudva többen követik el, vagy
2. hozzátartozó/nevelés, gondozás alatt álló személy sérelmére követik el.
Ami a kérdést illeti: felnőtt korú sértett sérelmére nagyjából annyi - talán valamivel enyhébb - büntetést ír elő a törvény, mint nálunk.
Pl. alapeset 2 évtől, de Németországban életveszélyt okozva "legalább 5 év szabadságvesztés", nálunk életveszélyt okozó testi sértéssel halmazatban 7 év a középmérték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!