Kocsmákban/dohányboltokban mennyire nézik meg a személyit?
Figyelt kérdés
Tehát ha valakire gyanakodnak és megnézik a személyit akkor elkezdik számolgatni vagy csak ránéznek az évre és ha stimmel akkor odaadják a szeszes italt/cigit hónaptól függetlenül. Tudom mindenki máshogy csinálja de mi a gyakori? Mielőtt még jönne, hogy ne vegyek ezt azt 18 alatt, nem azért kérdezem, csak érdekel mennyire veszik komolyan a protokollt.2023. szept. 5. 14:59
1/5 anonim válasza:
A legtöbb helyen megnézik, hogy tényleg nagykorú vagy-e, mert elég sok az ellenörzés. (Mármint hogy olyan valaki akar vásárolni, aki nem jogosult rá, ha nem néznek utána, akkor megbüntetik öket - már csak ezért sem kockáztatnak, nem tudhatják elöre, ki az, aki tényleg vásárló lenne, meg ki az, aki le akarja öket buktatni)
2/5 anonim válasza:
A dohányboltokban eléggé nézik.
Anno a régi szép időkben, simán tudtam 15 évesen cigit venni.Manapság ez lehetetlen lenne.
3/5 anonim válasza:
Dohányboltokban eléggé, tőlem még kb. 21-22 évesen is kérték (alacsony, vékony vagyok), de ráadásul úgy, hogy ahogy bementem, már mondta is bunkó mogorva fennhangú stílusban, hogy személyit... (Mellékesen csak üdítőért/ásványvízért szoktam dohányboltba járni, nem dohányzom). Most 25 éves vagyok, most egy jóideje már nem kérték.
Kocsmát nem tudom, nem járok kocsmába, az sem az én szórakozásom.
5/5 anonim válasza:
#4 Az is lehet, hogy valami a GYK számára ismeretlen szót akart írni a kérdező, amit automatikusan annak fordított le a szerver :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!