Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet az ellen tenni,...

Mit lehet az ellen tenni, hogy a nagyapám (78 éves, egyedül él) ne engedje teljes mértékben kizsákmányolni magát az egyik fia által?

Figyelt kérdés

Nagyapám önként segít, erőn felül mert hónap végén már neki kell másoktól pénzt kérnie. Elmondtam neki, hogy csak kihasználják, és azt mondja tudja, de ő ilyen ember, akkor is segít. A másik fia (apám) egy balfasz, nem tud mit tenni, meg magában ő is életképtelen. Nem tartom vele a kapcsolatot.

Aki kihasználja nagyapámat, vele megromlott a kapcsolatom, mert tudja mit gondolok a helyzetről.

Nem vagyok benne biztos, hogy nagyon bele akarok folyni a dologba mert nagyon zavarja nagyapámat, hogy ennyire elmérgesedett a viszony a családban. Megjegyzem, sose voltunk egy összetartó család, sőt.

Azért zavar ennyire a dolog, mert látom, ahogy nagyapám hónapról hónapra egyre jobban szakad össze, életszínvonala jelentősen romlik úgy gondolom, pénzért kell koncsorognia (sokszor nálam) hónap végén sokszor azért, hogy a kihasználó fiának a családjának legyen kóla, cigi, benzin. Hitelt vetettek fel vele, saját nevükre íratták az autóját, már többször van náluk az autó , mint nagyapámnál, úgy hogy nekik is van saját, csak nem bírják anyagilag fenntartani, havi szinten 100 ezer feletti összegben vásárol nekik vagy ad kpt a nyugdíjából, elmondása szerint.

Az egyetlen ok, hogy nem konfrontálódok az az, hogy nagyapám félek belebetegedne, meg szerintem akkor se változna semmi, ugyan úgy folytatódna a lehúzás.

2023. aug. 27. 13:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem tudsz ez ellen tenni. Nagyapádnak szabad akarata van. Ha ő így látja jónak ez kell fogadnod mégha nem is tetszik a helyzet. Maximum akkor változhat a helyzet ha gyámság alá kerül és te leszel a gyámja.
2023. aug. 27. 13:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondoltam, azért köszönöm.
2023. aug. 27. 13:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez ilyen sajnos, el kell viselnj. Esetleg némiképp tehetsz a szóban forgó rokonaid "jókedvéért". Nem is értem, hogy hogy lehet valaki ennyire aljas.
2023. aug. 27. 13:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Mit tudnék tenni? Nem adok pénzt a nagyapámnak amikor jön kérni miattuk? Rendkívül kellemetlen az egész szituáció
2023. aug. 27. 14:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Első, kiskorúaknál van gyámság, felnőtteknél gondnokság.

Kérdező, sajnos másban igaza van, amíg cselekvőképes a nagypapa, addig úgy cseszi el az életét, ahogy akarja.

2023. aug. 28. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!