Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Utcán találtunk a haverjaimmal...

Somló Volán Zrt. kérdése:

Utcán találtunk a haverjaimmal egy ilyen táblát, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Tegnap este találtunk az utcán egy parkban egy ilyen táblát. [link]

Ez a tábla elvileg fel volt rakva valahova (nem mi szedtük le) és mi amikor megtaláltuk már le volt szedve. Haverjaim mondták, hogy ez a tábla már 1 hónapja ott van. Este én ott hagytam a táblát, viszont most nemsokára megnézem, hogy ott van e még és ha ott lesz lehet, hogy elviszem, hogy ne az utcán armoltizálódjon tovább. A képen látható is, hogy az a tábla a széleinél már kopott. Tudom, hogy nem biztos, hogy megtarthatom ezt mert valószínűleg ez az önkormányzat tulajdona lehet. Utána is néztem ezeknek a dolgoknak és arra bukkantam, hogy 8 napig nálam lehet, amit az utcán találok. Legszívesebben megtartanám, csak nem akarom, hogy ebből baj legyen. Ha meg nem lesz meg a tulaja, akkor meg az enyém lehet. Vagy ezt már megtarthatom? Ha nem is vinném el valaki úgyis elvinné ezt szerintem. Majd megnézem, hogy ott van e még a tábla. Egy haverom mondta, hogy vigyem haza, csak ez nem tudom mennyire szabályos.

#tábla #Utcán találtam
2023. aug. 19. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

8 napon belül vagy köteles leadni a talált tárgyat az önkorinál, mielőtt jogtalan elsajátításért számonkérhetnek. Ha senki nem jelentkezik érte 1 évig, a megtalálóé lehet.

Nem a tiéd, nem tarthatod meg. Ha valaki más viszi el, rá is ugyanez vonatkozik, ha nem akar bajt belőle.

2023. aug. 19. 12:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát nekem meg sem nyílik jelenleg, amit linkeltél. De nem ismerem az új-zélandi szabályokat.
2023. aug. 19. 12:57
 3/4 A kérdező kommentje:

[link]

Fel raktam drive ra is. Valamelyik csak jó lesz. Meg is néztem, és zárva van ma az önkormányzat. Legközelebb hétfőn nyit délután 1-kor. A másik opció pedig a rendőrség szerintem, csak ott meg nincs feltűntetve a nyitvatartási idő. Önkormányzat az jobb lenne, mert konkrétan szembe lévő parkban van a tábla és csak át kell menni az úton.

2023. aug. 19. 13:13
 4/4 A kérdező kommentje:

[link]

Vissza is rakták a táblát a helyére. Most már én is tudom, hol volt ez eredetileg. Közelebbről is megnéztem, és ez az üvegen kívül van és simán csak oda van rakva. Valószínűleg ez eredetileg is így lehetett, mert akkor nem lett volna le szedve. Mintha a 4 sarkán lennének ilyen csavarozásra utaló nyomok. Mindegy én nem csináltam semmit a táblával és vissza is helyezték a helyére szerencsére.

2023. aug. 20. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!