Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben járhat börtönbün...

Ilyen esetben járhat börtönbüntetés?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk van egy szociális gondozó, és a gondozottja elesik, mikor nincs ott a gondozó, és meghal? Gondolom ez gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősül.

2023. aug. 1. 23:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
67%
Miért nincs ott a gondozó ez az első kérdés?
2023. aug. 1. 23:16
 2/14 A kérdező kommentje:
Demens a gondozott, a gondozónak takarítani, főzni is kell. Hiába mondod a demensnek, hogy maradjon a helyén, annak mondhatod...
2023. aug. 1. 23:18
 3/14 anonim ***** válasza:
94%
"Hiába mondod a demensnek, hogy maradjon a helyén, annak mondhatod.." akkor mi is a kérdés??
2023. aug. 1. 23:22
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, gondolom muszáj is házon kívül lennie a gondozónak néha, hacsak nem 0-24-ben van több gondozó, és akkor folyamatosan ott kellene lennie az adott beosztott gondozónak. Egy főzés takarítás mellett csak látja mit csinál, ha hirtelen elesik és azonnal meghal nem hiszem hogy ez gondatlanság, nem tudja lefogva tartani a gondozás időtartama alatt
2023. aug. 1. 23:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Az a kérdés, hogy mikor nem vagyok mellette, székeket teszek az ágya mellé, hogy ne tudjon felállni, mert nekem sok dolgom van. Már egyszer összetörte magát, súlyosan önveszélyes. A fia meg azt mondta, hogy ne tegyek székeket az ágya mellé, meg az egyik ápolónak se tetszik, nem Magyarországon dolgozok, de k@rvára felb@sz, hogy egy két ember nem bírja felfogni, ha megint elesik, és esetleg meghal, én megyek miatta a börtönbe, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.
2023. aug. 1. 23:25
 6/14 A kérdező kommentje:
#4 egyedül vagyok.
2023. aug. 1. 23:26
 7/14 anonim ***** válasza:
94%
Külföldi jogot pláne nem ismerjük.
2023. aug. 1. 23:27
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát csak ma nagyon kiborultam, jött az ápoló beadni az egyik gyógyszert(a többit én adom be). Látja hogy főzök, takarítok, kitalálta a bolond, hogy mennie kell a wc-re, mondtam hogy vizes a padló, erre a köcsög ápoló, hozza ki a rollátorral, mikor nem is járhatna a rollátorral, mert nagyon gyenge, simán képes összeesni. Majdnem megkérdeztem, hogy ha elesik, és megdöglik, mész helyettem a börtönbe. És egyre nehezebb magam visszafogni.
2023. aug. 1. 23:31
 9/14 anonim ***** válasza:
39%
Mondj fel...
2023. aug. 1. 23:37
 10/14 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nem, túl sok pénzt kapok, ahhoz hogy felmondjak.
2023. aug. 1. 23:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!