Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Belefutottam egy valószínűsíth...

Belefutottam egy valószínűsíthető MLM csalásba, hogyan tudom kivizsgáltatni a terméküket?

Figyelt kérdés

Elmondásuk szerint őssejt terápiát árulnak kapszula formájában, ami a saját őssejtjeinket élesztik újra. Szándékosan nem írom le a nevét, nehogy törljék. Elmondásuk szerint ez onkológiai betegeknek is segít.

Hogyan tudom kivizsgáltatni mi van abban a szerben? Tényleg újraéleszti az őssejteket vagy sem?

Szerintem egyértelmű csalás, de ki kellene vizsgálni, mert milliós tételt kérnek egy-egy ilyen terápiára. Ha tényleg kamu nem szabad engedni, hogy kétségbeesett onkológiai betegektől milliókat csaljanak ki. (Komolyan hányingerem lett így leírva ezt..)

2023. júl. 30. 13:14
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Azért jártál iskolába, hogy kellő tudással felvértezve indulj neki az életnek.

Ezek szerint alap dolgokat nem értettél meg. Hülye maradtál, és fizettél. Most fizeted meg anak az árát, hogy az iskolában szunyókáltál.

Amúgy a római jog óta tudjuk, hogy létezik a vigyázzon magára a vásárló elve. Ez azt jelenti, hogy nézd meg jól mit veszel. Azt is jelenti, hogy ne hidd el, létezik mindent tisztitó mosószer vagy tökéletes bélvitamin kutyáknak.

Igy jártál.

2023. júl. 30. 13:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Google-zva találtam ilyet, pl. OLIMPICQ SXC 250.

Ez sima engedélyezett étrend kiegészítő, A termékek OÉTI notifikációs száma: 8408/2011, 8409/2011

Egy kicsit javíthatja a sejtek aktívítását minden ami benne van, de semmi extra.

Hatóanyag: 1 kapszula 2 kapszula

Szója kivonat 100 mg 200 mg

Astragalus gyökér

ebből Astragalosidok 90 mg

0,45 mg 180 mg

0,9 mg

Nikotinamid 50 mg 100 mg

Szőlőmag kivonat 50 mg 100 mg

Kolin 24,5 mg 49 mg

Glabridin 2,25 mg 4,5 mg

Folsav 0,8 mg *NRV 400% 1,6 mg *NRV 800%

B kapszula:

Hatóanyag: 1 kapszula 2 kapszula

Kendermag 136,8 mg 273,6 mh

Ganoderma Lucidom 60 mg 120 mg

L-karnitin 70 mg 140 mg

L-arginin 3,2 mg 6,4 mg

Koenzim Q10 5 mg 10 mg

NADH 15 mg 30 mg

2023. júl. 30. 13:29
 3/6 A kérdező kommentje:
#1 Nem fizettem.. csak nem akarom hogy másokat becsapjon..
2023. júl. 30. 14:11
 4/6 A kérdező kommentje:
#2 nem, nem erről van szó
2023. júl. 30. 14:14
 5/6 anonim ***** válasza:
61%
Sehogy, Magyarországon nem létezik fogyasztóvédelem.
2023. júl. 30. 14:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Amit árusítanak, az mind engedélyezett étrend-kiegészítő, van OÉTI száma.

Gyógyhatást nem tulajdoníthat neki a forgalmazója, de mondhatja, hogy így vagy úgy hatHAT (pl. amit linkeltem ott “ természetes úton segítheti elő az őssejtek újraképződését”), aztán csillagászati áron is árulhatja.

2023. júl. 30. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!