Ha van egy női szerelmet és szivárványt ábrázoló tetoválásom, látható helyen, Magyarországon mehet strandra vele, vagy feljelenthetnek érte?
Nézt aki meg ver egy tetkó miatt az meg ver azért is mert nincsen sapkád.
Ha meg van sapkád akkor azért ver meg.
Lásd:
Megy a medve és a farkas.
Látják a nyuszit, mondja a farkas:
-te Ezen nincsen sapka.
Jól meg verik, majd mennek tovább.
Holnap újra találkoznak a nyúszival.
Mondja a medve:
-Te, ezen sapka van!
Jól meg verik megint majd elmennek.
Meg beszélik hogy holnap majd cigit kérnek tőle, is ha nincs filteres akkor azért verik meg. Ha meg van filteres, akkor azért.
Találkoznak vele, mondja a farkas.
-Nyúszika, adj nekem egy cigit!
Nyuszika éreklődve:
-Milyet kérsz?
A farkas és a medve zavarodottan állnak, majd a medve fel kiállt:
-Te, ezen megint nincsen sapka!
Érted? Az ilyen köcsögök bármiért meg vernek. Törvényt meg nem sértesz vele.
# Drakula_VAGY_Ahmed
A kérdező kérdése szerintem arra irányult (remélem kijavít ha tévedek), hogy vannak a tipikus "jóemberkedők", "házmesterek", akik még az élő fába is képesek belekötni és akár ezért is feljelentenének valakit (akár nettó melegellenességből, akár csak az miatt mert szúrja a szemét vagy mert csak), akkor ebből neki származhat-e bármilyen negatív jogi következménye.
Az alap kérdés a feljelentgetésről szólt, de ami a "meg verést" illeti, ha valaki az miatt veri meg/akarja megverni, mert melegnek/leszbikusnak/transznak nézi/gondolja a tetkója miatt, az már kimeríti a Közösség tagja elleni erőszak bűntettét:
Btk.: 216. §
(1) Aki más valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy az adott csoport tagjában riadalmat keltsen, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt bántalmaz, illetve erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a közösség tagja elleni erőszakot
a) fegyveresen,
b) felfegyverkezve,
c) jelentős érdeksérelmet okozva,
d) a sértett sanyargatásával,
e) csoportosan vagy
f) bűnszövetségben követik el.
(4) Aki a közösség tagja elleni erőszakra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Niki
34, bár a házmesterekre nem kimondottan gondoltam eddig, de akár ez is benne lehet.
Egészen pontosan a törvény és a homofób uszitások ellen próbálok fellépni a magam módján és tényleg van ilyen tetoválásom, de mivel annyira abszúrd lett ez az ország, tényleg nem tudok mit tenni ezzel a helyzettel és tényleg felmerült bennem a kérdés, hogy én egy ilyen esetben törvényt sértenék-e.
Ezzel mit akartál nekem mondani?
Mondtam valamit ami ezekkel ellentétben van, vagy mi?
De ezt már a legelső oldalon meg lett Neked mondva. Elmondták szépen, hogy az ilyen tetoválás nem ütközik semmilyen jogi akadályba, elmondták hogy ha ez miatt valaki feljelent, az ellen indíthatsz eljárást, aki tettlegességig fajul ellened azt is feljelentheted.
Nincs melegüldözés Magyarországon, hiába is szeretnéd ezt sugallni ezzel a balga kérdéseddel.
A könyvek fóliázását Én is balgaságnak tartom, de az csak egy fólia, a könyvek forgalmazása, beszerzése nincs tiltva, ez kb olyan, mint a tv-ben ha van egy pucér cici akkor ki kell rakni a +16 vagy a +18-as karikát. Ennyi ez a fólia sztori.
Ha Téged egy ilyen tetoválás miatt valaki megver, főleg hogy a leszbikus dolog még a Téged megverő hetero férfiak többsége szerint is finom dolog, mert szerintem baromi kevés férfit fog el az undor, ha lát két egymás testét simogató, csókoló nőt, akkor a Pride-nak valóságos vérfürdőnek kéne lennie, mert ott nem csak random a tömegből kivillanó tetkót látnak az emberek, ott a tetkó lenne a legkevesebb, mégis konkrét hónapja van ennek és nincsenek teli a hullaházak, kórházak és börtönök.
De tudod mit? Te inkább maradj otthon és ne menj sehova, mert valaki biztos meg fog Téged idővel lincselni és nem, nem a tetkód miatt, hanem mert egy ilyen idegesítő, értetlen, balga provokatív troll vagy. Én már a tetkó létezésében is kételkedek.
# Drakula_VAGY_Ahmed
Bocs, nem írtam oda a válaszaid sorszámait amikre reagáltam"
A válaszom első felében a #14-es válaszodra: "Hülye vagy? Tetkóért miért jelentenének fel?" válaszoltam.
A második felében pedig a #33-as válaszodra: "Nézt aki meg ver egy tetkó miatt az meg ver azért is...". hogy akkor mi van, ha valaki konkrétan egy ilyen tetkó miatt bántalmaz valakit"
Amúgy nem sértésből, vagy támadásból címeztem neked, csak reagáltam a válaszodra.
Niki
Értem.
Nem gondoltam hogy sértésnek szántad volna, csak nem értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!