Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az reális hogy már ahhoz is...

Az reális hogy már ahhoz is kell a személyigazolványszám hogy átvegyek egy csomagot amit rendeltem? Már mindent nyílvántartanak?

Figyelt kérdés

2023. júl. 20. 19:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudom a válaszolók közül hányan vettek már át életükben csomagot, de én csomagautomatához pl. kaptam egy kódot, amit beírtam az automatába. Ez a kód biztosította hogy más nem tudja átvenni a nekem küldött csomagot, mégsem kellett megadnom semmilyen személyes adatomat. Már miért ne lehetne más típusú csomagküldés esetén is egyéni kódokat használni igazolványszám helyett?

A kérdező problémája, hogy a személyi száma mindig egyforma, és nyilvántartott, így bármikor megnézhető hogy mikor, milyen csomagot vett át. Ellenben egy ideiglenes jelszó vagy kód nem követhető vissza utólag a rendszer által, maximum akkor, ha a rendőrség kikéri a cég adatait, ahonnan kiderítik hogy melyik felhasználónak milyen kódja volt, majd megnézik hogy azzal a kóddal mit mikor vettek át és hogy az a felhasználó milyen személyhez tartozik.

Persze rá lehet fogni hogy úgysincs rejtegetni valód, de egyrészt bármikor lehetsz a rendszer ellensége, kutakodhatnak utánad újságírók, vagy vadászhatnak rád hackerek miután kiderült hogy pénteken vettél át egy csomatot 1 millió forint értékben, másrészt nem mindenki szereti ha akár a cégek, akár az állam non-stop információkat gyűjt róla.

2023. júl. 20. 21:24
 12/19 anonim ***** válasza:
40%

Ha valaki olyan csomagot vesz át, ami miatt aggódnia kell hogy a hatóságok visszakövethetik hozzá, akkor meg pláne nagyon is helyes, ha van róla nyilvántartás.

2023. júl. 21. 04:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
#3 hát igen, Angliában nincs is személyi, ott nehezen kérnék el.
2023. júl. 21. 08:20
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

Kedves 3as!Egész addig meg lesz a csomagod az ajtó előtt,amíg nem költözik melléd magyar honfitárs v vmelyik másik kelet európai kolléga:/Itthon ilyen elő nem fordulhatna,h az ajtód elé tett csomag meg lesz még2perc múlva is,sajnos ez kelet európai sajátosság szerintem,ami nagyon szomorú,de gondolom a csóróság ezt hozza ki az emberekből?!:(

A kérdésedre a válaszom:tőlem sose kértek személyit csomag átvételnél,pedig sokat rendelek netről Elég mindig megadnom a nevem,de azt se kell igazolnom,de lehet,ha vmi illegálisat rendel az ember,-pl fegyvert-akk kérnek személyit?!

2023. júl. 21. 12:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező problémája, hogy a személyi száma mindig egyforma, és nyilvántartott, így bármikor megnézhető hogy mikor, milyen csomagot vett át."

Ez olyan szempontból nem igaz, hogy a személyi számot maximum megjegyzésszerűen írják fel átvételkor. az kvázi nyilvántartásba nem kerül.

Semmivel nem nagyobb a "lekövetés" veszélye, mint egy regisztrációs-kódos rendszernél ahol rögzítve van minden egy adatbázisban.

2023. júl. 21. 13:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Csomagponton mindig kértek.
2023. júl. 21. 14:27
 17/19 A kérdező kommentje:
Nekem az a furcsa hogy már egy szimpla nyaralásnál is kérik hogy be legyen fotózva a személyid, én értem hogy mire jó meg minden, de akkor sem jó érzés hogy mindent lejegyeznek rólad(nyílván ez nem csak mostanában kezdődött), nincs rejtegetni valóm, de azért nem akarnám hogy figyeljék amikor fürdök hogy nehogy fegyvert csináljak fürdés közben meg ilyenek
2023. júl. 24. 15:39
 18/19 anonim ***** válasza:
Nyilván a szállókon is előfordulnak olyan dolgok, pl lopások, ami miatt elég hasznos ha visszakövethető hogy ki és mikor tartózkodott ott.
2023. júl. 24. 16:59
 19/19 anonim ***** válasza:
68%

" nem akarnám hogy figyeljék amikor fürdök hogy nehogy fegyvert csináljak fürdés közben meg ilyenek"

Van adatkezelési jogszabály.

A személyi számod birtokában sem fogja senki figyelni, mit csinálsz a mindennapi életben.

Kicsit túl tolod a személyes értékedet.

2023. júl. 25. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!