Az reális hogy már ahhoz is kell a személyigazolványszám hogy átvegyek egy csomagot amit rendeltem? Már mindent nyílvántartanak?
Nem tudom a válaszolók közül hányan vettek már át életükben csomagot, de én csomagautomatához pl. kaptam egy kódot, amit beírtam az automatába. Ez a kód biztosította hogy más nem tudja átvenni a nekem küldött csomagot, mégsem kellett megadnom semmilyen személyes adatomat. Már miért ne lehetne más típusú csomagküldés esetén is egyéni kódokat használni igazolványszám helyett?
A kérdező problémája, hogy a személyi száma mindig egyforma, és nyilvántartott, így bármikor megnézhető hogy mikor, milyen csomagot vett át. Ellenben egy ideiglenes jelszó vagy kód nem követhető vissza utólag a rendszer által, maximum akkor, ha a rendőrség kikéri a cég adatait, ahonnan kiderítik hogy melyik felhasználónak milyen kódja volt, majd megnézik hogy azzal a kóddal mit mikor vettek át és hogy az a felhasználó milyen személyhez tartozik.
Persze rá lehet fogni hogy úgysincs rejtegetni valód, de egyrészt bármikor lehetsz a rendszer ellensége, kutakodhatnak utánad újságírók, vagy vadászhatnak rád hackerek miután kiderült hogy pénteken vettél át egy csomatot 1 millió forint értékben, másrészt nem mindenki szereti ha akár a cégek, akár az állam non-stop információkat gyűjt róla.
Ha valaki olyan csomagot vesz át, ami miatt aggódnia kell hogy a hatóságok visszakövethetik hozzá, akkor meg pláne nagyon is helyes, ha van róla nyilvántartás.
Kedves 3as!Egész addig meg lesz a csomagod az ajtó előtt,amíg nem költözik melléd magyar honfitárs v vmelyik másik kelet európai kolléga:/Itthon ilyen elő nem fordulhatna,h az ajtód elé tett csomag meg lesz még2perc múlva is,sajnos ez kelet európai sajátosság szerintem,ami nagyon szomorú,de gondolom a csóróság ezt hozza ki az emberekből?!:(
A kérdésedre a válaszom:tőlem sose kértek személyit csomag átvételnél,pedig sokat rendelek netről Elég mindig megadnom a nevem,de azt se kell igazolnom,de lehet,ha vmi illegálisat rendel az ember,-pl fegyvert-akk kérnek személyit?!
"A kérdező problémája, hogy a személyi száma mindig egyforma, és nyilvántartott, így bármikor megnézhető hogy mikor, milyen csomagot vett át."
Ez olyan szempontból nem igaz, hogy a személyi számot maximum megjegyzésszerűen írják fel átvételkor. az kvázi nyilvántartásba nem kerül.
Semmivel nem nagyobb a "lekövetés" veszélye, mint egy regisztrációs-kódos rendszernél ahol rögzítve van minden egy adatbázisban.
" nem akarnám hogy figyeljék amikor fürdök hogy nehogy fegyvert csináljak fürdés közben meg ilyenek"
Van adatkezelési jogszabály.
A személyi számod birtokában sem fogja senki figyelni, mit csinálsz a mindennapi életben.
Kicsit túl tolod a személyes értékedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!