Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Forgalmi vizsgán a vizsgáztató...

Forgalmi vizsgán a vizsgáztató és az oktató tudta nélkül rögzíthetek kép illetve hang felvételt?

Figyelt kérdés
A problémám az lenne hogy mondvacsinált indokok miatt megbuktattak forgalmi vizsgán, és szerintem még ezt is akarják játszani egy darabig annak ellenére hogy egész jól vezetek. A kérdésem az lenne hogy rögzíthetek e hangot? illetve videofelvételt egy másik kocsiból a vizsgáztató illetve az oktató tudta nélkül.Természetesen csak arra a célra használnám fel hogy alátámasszam az igazam velük szemben, nem adnám ki harmadik félnek csak a hivatalos szervnek.
2023. júl. 10. 16:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
De én nem csináltam hibát, és én ezt sem veszem annak én ezt is elmondtam a vizsgabiztosnak, azt csinál amit akar meg mondhat bármit is ez nem hiba.Az csak egy dolog hogy ez van azon a hülyeségen leírva. Azért nem veszélyeztet az ember senkit ha nem biztos hogy kiférne e, ez az ő véleménye volt,ha át is mennék akkor sem fogom úgy csinálni mint ahogy ő akarja.
2023. júl. 10. 18:52
 12/17 anonim ***** válasza:

De értsd meg kérdező, a forgalmi vizsga az egyfajta standard követelmény, ahol elő van írva, milyen bukási lehetőségeket kell elkerülni. Ami jóval szigorúbb az átlag vezetésnél. A leírt bukási opciók (elkerülése) arra mutat rá, hogy nemcsak óvatosan, és a szabályokat betartva kell tudni vezetni, hanem valahol határozottnak is kell lenni, és biztosnak lenni a dolgunkban. Vagy máshogy leírva: az ilyen tutyimutyi-nemtudjamitakar-megalszikatejaszájában sofőrök ugyanolyan veszélyesek, és problémásak, mint a száguldó, "versenyző", szabályszegő kihaénnem társaik. A te példádnál, vagy esetednél maradva: Ha látod, hogy a védett útvonalon még két sarokkal odébb jár egy autó, és még 10 másodperc eltelik, mire odaérne a kereszteződéshez, akkor nem várunk. Ezt értsd meg, és gondold át.

Mégegyszer: a forgalmi vizsga nem kizárólag arról szól, hogy tudjuk nem veszélyesen vezetni az autót, hanem arról, hogy tudjuk magabiztosan ÉS szabályosan vezetni.

2023. júl. 10. 19:02
 13/17 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled, azonban még azok sem tudnak szabályosan vezetni akik évek óta vezetnek. Sokkal jobban vezetek sok embernél akik évek óta vezetnek látom az utakon hogy veszélyesek de mint mondtad az ilyenekben persze megvan a magabiztosság is mert ők azt hiszik jól vezetnek de egyébként szabálytalanok és veszélyesek is.
2023. júl. 10. 19:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem sem a veszélyeztetés itt a probléma, hanem a másik véglet. Ha nem ismered fel a helyzetet, hogy kanyarodhatsz, majd mások ott várnak mögötted, akkor az a forgalom akadályozása. Az sem biztos hogy első alkalomnál szó nélkül bukást jelent (vizsgalap szerint igen, jobb fej vizsgabiztos egyszer még elnézi), hanem amikor elsőre benézted azt még hagyták, másodjára már nem. Vagy voltak más olyan hibáid is, amik után ezt elkövetni már sok volt.

Az első bukás még semmi, és legalább tudod hogy mikre kell jobban figyelni. Csak ezt ne arroganciába forgasd át, mert nem áldozat vagy. Ebből a pozícióból illegális felvételeket csinálni majd azzal támadni csak ront a helyzeten.

2023. júl. 10. 19:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Főleg az idegesít ahogy itt MO. mennek a dolgok, bármely EUS országban könnyeben és korrektebb feltételekkel lehet megszerezni a jogosítványt. Mégis itt van a legtöbb közúti baleset az egész Európában annak ellenére hogy itt a legszigorúbbak a feltételek, Itt az ember teljesen kiszolgáltatott mindennek és próbálnak lehúzni minden oldalról.
2023. júl. 10. 19:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Sajnálom kérdező. Szerintem ha kimentél volna, akkor meg azért buktatott volna meg, mert felelőtlen vagy...sajnos ez ilyen.

Remélem következőre sikerül a vizsgád!

2023. júl. 10. 23:05
 17/17 anonim ***** válasza:
akkor menjél külföldre és csináld meg ott
2023. júl. 23. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!