Szerintetek szabad lenne e legalizálni a füvet magyarországon? válaszotokat indokoljátok meg!
Én azon a véleményen vagyok, hogy ha valaki valamivel el akarja hülyíteni magát időlegesen, arra teljesen jó alternatíva lenne az alkohol helyett. Ma sokan kényszerűségből isznak, mert nincs más elérhető legális téma, amit elfogyaszthatnának. Ha lenne, az csökkenthetné az alkoholisták számát is, és az alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett bűncselekmények számát is. Egy füves általában nem megy sehová betörni, meg senkit agyonverni, kirabolni, vagy valami hasonló galádságot művelni. Befüvezve ezeknél sokkal kényelmesebb egy nagy fotelban heverészni és zenét hallgatni vagy a tévét bámulni.
Az alkoholnál pedig kevés pusztítóbb drog létezik, és a marihuána nincs köztük. Vagyis amennyiben a legalizálást követően a népességnek egy része lecseréli az alkoholt a fűre, úgy az egészségügy sem lenne annyira leterhelve egyrészt a rengeteg alkoholista, másrészt a rengeteg alkoholizmusból fakadó, gyakran krónikus betegségek, harmadrészt pedig az alkoholos befolyásoltság alatt elszenvedett balesetek vagy összetűzésekből eredő sérülések miatt.
Gyurcsány Ferenc nem veti meg az italt!
🥴🥴🥴
Mindenképp igen, sok más jelenleg illegális szerrel együtt, de csak szigorú korlátok között. Engem elsősorban a bűzhatás zavar a kannabisznál, tehát a bűzzel járó, szomszédokat zavaró otthoni fogyasztást biztosan tiltanám, vagy valami olyan szabályokat hoznék, ami a nem füvezőket védi. Tehát kb csak kijelölt helyeken lehetne füstölögni az én világomban, illetve otthon csak már készen fogyasztható THC termékek használhatók fel így, tehát pl dohányboltban vásárolt füves suti, stb.
(Hozzátenném, hogy a dohány, alkohol és egyéb függőséget okozó termékekkel is hasonlóan járnék el, illetve magasabb adót vetnék ki ezen termékekre, hogy egyrészt ne folyamatosan függőségből fogyasszák az emberek ezeket, hanem hedonizmusból - élvezeti cikként, alkalmanként; Illetve hogy 200%-ban fedezze a fogyasztásukkal kapcsolatos betegségek orvosi költségeit. A fűnek éppenséggel nincs nagyon ilyen hatása ugye, így vagy más megoldás kell a függőség kialakulásának ellehetetlenítésére, vagy erre is ki kell vetni egy különadót, hogy hasonló árszinten legyen a többi legális kábszival)
Az otthoni növénytermesztés is engedélyezett lehet, de a kereskedés már nem. A saját szarját mindenki csak a saját felelősségére fogyassza.
Orvosi célra mindenképp engedélyezni kéne. Egyébként nem! Nem lesz népszerű amit írok de sajnos igaz. Az alkohollal eszemben lappangó elme és mentális betegségeket hozhat elő. Ezt több toxikológus nyilatkozta pl Zacher Gábor is. Nyilván előnye az alkohollal szemben, hogy inkább nyugtat mint agresszívvá tesz. Tudom így is sokan hozzájutnak de nem hiszem hogy jó ötlet lenne ha elerhető lenne korlátlan mennyiségben mindenki számára. Így is elég probléma az alkohol meg a dohányzás. Nem hiányzik a még több füst és hallucináló fiatal az utcákon meg a volán mögött.
Mielőtt valaki megjegyzést tenne. Igen, próbáltam nem egyszer és sajnos volt olyan párom aki napi szinten szívott. Rá is ment a kapcsolatunk. Meg utánam lévő kapcsolatai is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!