Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem lehet a dohányosokat...

Miért nem lehet a dohányosokat jobban szabályozni kint az utcán?

Figyelt kérdés
Tőlük bűzlik minden, nem lehet leülni egy padra anélkül hogy 5 percen belül elkezdjen valaki dohányozni a közelemben egy forgalmasabb utcában, buszmegállók közelében is bűzölögnek, meg kb. mindenhol. Miért nem lehet ezt jobban szabályozni és védeni tőlük azokat akik ki nem állhatják a dohányzást és a dohányosokat? Dohányzásra kijelölt helyekkel pl. ami szigorúan be is lenne tartatva, azokon kívül közterületeken tilos lenne. Szigorú büntetés járna érte. Miért nem mehet ez így? Mindjárt mennyivel tisztább lenne egy belváros
2023. jún. 20. 13:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
29%

"Mert az utcán simán arrébblépsz néhányat"

Nehogy már annak kelljen még alkalmazkodni aki nem akar tüdőrákot kapni a sok cigifüsttől...

Ha elmész egy rendezvényre, kiállításra, valamilyen műsorra és a tömegben rágyújtanak 6-an, miközben te tüdőzöd le a mérgező füstöt, rohadtul nem az a megoldás, hogy a 6 emberen kívül mindenki takarodjon onnan aki egészséges akar maradni.

Sok helyen ki vannak tiltva a belvárosból az autók is, éppen ezért. Az autók elől még el lehet menekülni egy parkba, egy zöldövezetbe, egy sétányra, de a dohányosok bárhol az orrod alá fújhatják a füstöt, ami bizonyítottan káros az egészségre. Bőven elég lenne ha magánterületen cigiznének, otthon a saját gyerekére mindenki annyi füstöt fúj amennyit akar, de másokat ne mérgezzenek. Aki nem bírja ki pár óráig cigi nélkül, annak vannak kijelölt dohányzóhelyek jelenleg is rengeteg helyen, tessék oda beállni és szívni egymás füstjét. A közterületekről, parkokból én is kitiltanám a dohányosokat, oda az emberek pihenni járnak, nem más füstjét szívni.

2023. jún. 20. 14:50
 12/29 anonim ***** válasza:
54%

"Nehogy már annak kelljen még alkalmazkodni aki nem akar tüdőrákot kapni a sok cigifüsttől..."

Az nem alkalmazkodás, hogy arrébbmész, szimpla logika.

"Ha elmész egy rendezvényre, kiállításra, valamilyen műsorra és a tömegben rágyújtanak 6-an, miközben te tüdőzöd le a mérgező füstöt, rohadtul nem az a megoldás, hogy a 6 emberen kívül mindenki takarodjon onnan aki egészséges akar maradni."

Zárt tereken, rendezvényeken jellemzően eleve tilos is, nem véletlen. Mivel ott nem lehet kikerülni.

De hogy valaki azért hisztizik mert az utcán valaki rágyújt, az egyszerűen nevetséges.

2023. jún. 20. 15:00
 13/29 anonim ***** válasza:
25%
Inkább a nem dohányzókat kéne kitoloncolni az országból.
2023. jún. 20. 15:03
 14/29 anonim ***** válasza:
27%

Brühühü.

Érdekes, hogy a nemdohányzók 99%-a is leszarja ezt.

Valószínűleg a maradék 1% a hisztis.

2023. jún. 20. 15:34
 15/29 anonim ***** válasza:
51%

"De hogy valaki azért hisztizik mert az utcán valaki rágyújt, az egyszerűen nevetséges."

Utcán, erdoben, mindenhol.

A halalom, hogy en nem tudok kerthelyisegben vacsorazni, mert a dohanyosok vigan pofekelnek

2023. jún. 20. 15:37
 16/29 anonim ***** válasza:
5%

Akkor egyszerű picsogók! Menjetek el a sóhivatalba!

Megyek rá is gyujtok

2023. jún. 20. 15:51
 17/29 anonim ***** válasza:
0%

"Az nem alkalmazkodás, hogy arrébbmész, szimpla logika"

A dohányos nem tud arrébb menni, helyette nekem kell, ez igenis alkalmazkodás. Ráadásul nem életszerű hogy mindig arrébb megyek. Az összes kültéri rendezvényen szoktak dohányozni, nem reális az, hogy soha semmilyen rendezvényre nem megyünk a családdal csak azért, mert a tömegben állandóan cigizik valaki. Az sem reális, hogy majd kerülő úton megyek a munkába, mert a zebránál rágyújtott valaki és nem akarok mellé állni.

Nekem kellene kerülnöm, mikor ő végez egészségre káros tevékenységet, amit nem bír ki a célállomásáig, mert útközben rá kell gyújtania. Ebben semmi logika nincs, itt nem én vagyok az, aki a tevékenységemmel másokat zavarok, hanem a dohányos.

2023. jún. 20. 16:14
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

"A halalom, hogy en nem tudok kerthelyisegben vacsorazni, mert a dohanyosok vigan pofekelnek"

Így jártál :DD

Költözz a Marsra, vagy az északi sarkra, ott senki se pöfékel :D

" Ebben semmi logika nincs, itt nem én vagyok az, aki a tevékenységemmel másokat zavarok, hanem a dohányos."

Honnan tudod, hogy te nem zavarsz másokat?

Engem pl. már most zavar a picsogásod, pedig még azt sem tudom, ki vagy.

És rengeteg mindenki zavar egy étteremben is, ha beülök.

Zavar, aki csámcsog, zavar, aki hangosan röhög meg pofázik, zavar, aki dagadt, zavar, aki fennhangon rinyál a dohányfüst miatt.

Mégse akarom őket kitiltani onnan.

2023. jún. 20. 16:29
 19/29 anonim ***** válasza:

#18 "És rengeteg mindenki zavar egy étteremben is, ha beülök."

Erről van szó. Van egy étterem, ahova beülsz, és ott együtt csámcsognak, beszélnek az emberek. Ugyanezt dohányosként miért nem lehet megtenni? Miért nem lehet bemenni egy dohányzásra kijelölt helyre dohányozni, ha egy étterembe be lehet menni enni, vagy egy nyilvános wc-be be lehet menni hugyozni? A dohányzás mitől ilyen kötelezően nyilvános tevékenység?

Ráadásul csámcsogástól nem lehet tüdőrákot kapni, míg dohányfüsttől igen :)

2023. jún. 20. 16:33
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

"A dohányos nem tud arrébb menni"

Hogyne tudna? Csak épp minek menne, ha neki nincs erre indoka. Komolyan ennyire életképtelen vagy?

"Az sem reális, hogy majd kerülő úton megyek a munkába, mert a zebránál rágyújtott valaki és nem akarok mellé állni."

Persze hogy nem, ez azért már elég paranoid szint, nagyon messze van a reálistól.

2023. jún. 20. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!