A marasztalási perben kiderül, hogy az adósomnak kell megfizetnie nekem a tartozását, ill. milyen értéktárgyai vagy vagyona van?
Figyelt kérdés
Röviden összefoglalva 2021-es évből a volt munkahelyemen nem fizettek ki nekem egy 8 számjegyű többjegyű munkbértartozást. Ezt a munkaügyi bíróság is megitélte anno, viszont a bréalapból csak egy kis részt kaptam meg, így bepereltem a főnökömet, hogy mögöttes felelősség címén tehet ő is tartozásról, hosszú huza-vona után a múlt héten kimondta a törvényszék a felelősségét. Kb a jövő héten hatály is lép, az itélet, ha nem születik fellebezés, ami nem túl valószíznű, mivel ügygondnok jrát el helyette, mert állíttólag nem a bejelentet lakímén lakik, onnan visszajönnej a levelek, hoyg elköltözött. Most a közel jöbőben bekéne adnom a marasztalási keersetet a törvényszékre, aminek a lényege, hogy kérem, az söszeg behajtását. De az ki fog derülni a per alatt, hogy mennyi vagyona, ill. értéktárgya van, vagy, hogy milyen formában kaphatom meg az összeget? Illetve, ha esetlegesen nem lenne behajtható, az is kiderül?2023. jún. 19. 22:22
1/3 anonim válasza:
Nem. Az csak a végrehajtasi eljárás során derül (het) ki.
2/3 anonim válasza:
"Most a közel jöbőben bekéne adnom a marasztalási keersetet a törvényszékre, aminek a lényege, hogy kérem, az söszeg behajtását."
Kérdező!
Végrehajtást kérsz és nem kereset adsz be.
A jogerőre elemlkedett ítélettel kérheted a végrehajtás elrendelését (vh lap kiállítása).
Az adósod vagyona, csak a végrehajtás során derül ki.
De az ki fog derülni a per alatt, hogy mennyi vagyona, ill. értéktárgya van, vagy, hogy milyen formában kaphatom meg az összeget? Illetve, ha esetlegesen nem lenne behajtható, az is kiderül?
3/3 A kérdező kommentje:
Pert adok be,a marasztalàsi pert,aminek a vègèn kötelezik a fizetèsre.Vagyoni biztosítèkot letètbe kellett volna helyeznie a törvènyszèken,pont azèrt,hogy ez legyen a marasztalàsi per alapja,de ő ennek nem tett eleget.(vagyis a levelek "elköltözött"címszòval visszajönnek a lakcímèről,így az se bizonyos mennyi tudomàsa van ròla)
2023. jún. 20. 14:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!