Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A NAV csak bejelentés alapján...

A NAV csak bejelentés alapján tart rajtaütést vagy valamelyest ők is megfigyelnek?

Figyelt kérdés
Például vagyok én akiről tudják hogy átlag fizetésből élek és nyerek kaparóson 100 milliót, de senkinek nem mondom csak elkezdem felújítani a házat, veszek új autót. Ha valaki bejelenti mert az a gyanúja hogy nem legális pénzből van akkor azonnal kijönnek vagy azért utánam néznek?
2023. jún. 18. 10:14
1 2
 1/11 Fsms ***** válasza:
100%
Nem foglalkoznak veled. Az ÁFA csalókra, fiktív cégekre mennek rá.
2023. jún. 18. 10:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyomozóhatóság, szóval a második opció.
2023. jún. 18. 10:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyersz kaparoson viszont torvenyellenesen szerzel jovedelmet. Nem a nav fog keresni hanem a rendorseg. Aki kaproson nyer arrol tud a nav.
2023. jún. 18. 10:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A szerencsejáték nyeremény nem anonim.

Abban a pillanatban, hogy felveszed a pénzt, az adóhatóságnál ott lesz a bevételed. neked a kaparós sorsjegy nyereményét is csak úgy fizetik ki ilyen összegben, ha a neved, címed, mindened megadod hozzá. A nyereményed után az adót a szerencsejátékot végző cég fizeti be. Pár tízezer forintnál nem számít, de ekkora nyereményt már nem adhatnak ki azonosítás nélkül. Készpénzt nem adhatnak át a pénzmosás elleni törvények miatt, ha pedig átutalás történik, ott van a számlaszámod.

A NAV ma már nem vadászik a kisemberekre, van dolguk anélkül is. Ha bejelentés érkezik akkor mennek, de a saját adataik alapján is ma már külön ki tudják szűrni ha valahol érdekes pénzköltések vannak. A számlamozgásokat is tudják követni bizonyos esetekben - készpénzzel meg nem vásárolhatsz bizonyos összeg felett. Autót sem vehetsz úgy, hogy leteszed szatyorban a pénzt az asztalra, már a pár százezres előleget is csak átutalással fogadhatják el.

2023. jún. 18. 10:26
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Ahogy a 4-es írja, az legális jövedelem és tudnak róla, nem foglalkoznak vele. Ha luxuscsajok melléről szívogatod a cuccot és hajtasz bele a lambóval a medencébe minden hétköznap este munkanélküliként arra azért odanéznek. Persze csak ha nem vagy fidesz-közeli. Akkor érinthetetlen vagy.
2023. jún. 18. 10:40
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy erinthetetlen. A fideszcsicskat is bezarjak ha nem engedelyezett buncselekmenyt csinal. A kerdes feltevoje szerintem bunozo, ezert izgul.
2023. jún. 18. 10:42
 7/11 anonim ***** válasza:
48%

1. A NAV nem látja a bankszámládat. Ezt tanuljátok meg. Hivatalos szerv de nem úgy működik,hogy a NAV-os ügyintéző gondol egyet és belenéz Kis Pista OTP-s számlájára. Ehhez adatszolgáltatást kell kérni az adott banktól.

2. A mai áraknál pár milliónál se vizsgálódnak. Én pl egyetemista vagyok, mégis 1 millió körül van a havi költésem lassan 1 éve mégsincs semmi. (Albérletet fizetek, én fizetem anyám számláit online stb) nincs munkám mégis sokat költök. Ilyenkor inkább azt nézik,hogy mire költesz, és hogy honnan van a pénz.

3. Pont rossz példát hoztál mert 100 milliós nyereményt csak online fizetnek már ki. Ott meg minden adat látszik.

4. Annál vizsgálódnak akik hirtelen szereznek nagyon sok pénzt. (És akkor is inkább a bank jelez nekik,hogy valami gyanús) pl egyik napról a másikra befizetsz +30-60 milliót a számládra és eddig volt rajta 24 ezer forint. Itt már megkérdeznék,hogy honnan volt ennyi pénzed stb.

2023. jún. 18. 11:35
 8/11 A kérdező kommentje:

Elöször is köszönöm az eddigi válaszokat. Igen ezzel tisztában vagyok hogy ekkora pénzt már csak utalással adnak át, csak ezt nem tudom hogy mennyire lát rá a NAV.

#3 Ez miért törvényellenes hogy szerencsejátékon nyerek?

#6 Szerinted ha ekkora pénzeket mozgató bűnöző lennék akkor itt a GyK-n kérdeznék ilyeneket?

2023. jún. 18. 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerencsejatekon nyertel tobb tizmilliot?
2023. jún. 18. 12:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Nemrég volt a hírekben, hogy valaki nyert egy ilyen összeget.
2023. jún. 18. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!