Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel lehet e jelenteni?

Fel lehet e jelenteni?

Figyelt kérdés
Drága szomszédom... ma (vasárnap) rotálja a földgyét 3 telket vett meg egymás mellett, 2-en a fiával nyomják. Sokszor egész nap, reggel 6 tól, van hogy este 8 kor, vagy utána fejezi be. melletük 1 idős házaspár, tőlünk nem messze 1 kis gyermekes anyuka lakik.. Szóval sokan szenvedünk tőlük. Persze tavaly is ezt játszotta. Ha épp nem rotál akkor a talajt fúrja. Vasárnap van, mindgyárt ebédelnénk,, és nem tudunk nyugalomban enni, sem pihenni. csukott ablak mellet is hallani, mivel 1 tákolt rotációssal nyomja. Persze se szép, se csúnya szóbol nem ért.. fel lehet ezért jelenteni?
2023. jún. 4. 11:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, de az "egész nap történő ténykedést" nem tudom mivel lehet bizonyítani, oda gondolom mindenkinek vállalnia kell ezt, akit zavar, tehát közösen kellene lépni.
2023. jún. 4. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
itt meg zenélnek a szomszédok , az még rosszabb . munkáját végzi ezért ez nem csendháborítás
2023. jún. 4. 11:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell nézni a helyi szabályzatot. Van, ahol szombat déltől vasárnap estig nem lehet(ne) zajos tevékenységet végezni, van, ahol csak akkor lehet kifogásolni, ha bizonyos zajszint felett van a zajterhelés. Helyi önkormányzatnál is lehet érdeklődni.

(Amúgy sosem értettem: aki kertes övezetben lakik, az vegye már tudomásul, hogy most rengeteg kerti munka van, csinálni kell. Szabályzat ide vagy oda, aki dolgozik, sokszor nem ér rá hétköznap 8-16 között - aztán meg azért fújnak rá, mert rendezetlen a telke.)

2023. jún. 4. 11:56
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Költözzetek tanyára, ha nem tetszik. Nehogymár az ember ne dolgozhasson, hogy a semmittevőket ne zavarják.
2023. jún. 4. 11:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is voltam falusi vendégségben, az ablakok remegtek a benzines fűnyírótól, mert valakinek az volt a hobbija, hogy vagy azt, vagy motort bőgetett, szinte minden nap.
2023. jún. 4. 12:42
 6/9 anonim ***** válasza:
25%
A nehéz felfogású válaszolóknak: A vasárnap a világ civilizált részein mindenhol pihenőnapnak számít, ami azt jelenti hogy nem zavarhatjátok mások pihenését, pld. fűnyírással, fúrkálással, fűrészeléssel és egyéb zajterheléssel járó tevékenységekkel. Pont.
2023. jún. 4. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:
6: És aki hétköznap szinte egész nap dolgozik, az mégis mikor oldja meg?
2023. jún. 4. 14:29
 8/9 anonim ***** válasza:
20%

Direkt azért írtam oda a "Pont"-ot, hogy ezt kár is feszegetni hogy "mi van ha?". Aki meg szombat reggeltől estig nem bírja elvégezni a zajos munkákat, az vegyen ki szabadságot, de ne szivassa vasárnaponként folyamatosan a szomszédait mint a kérdező által is említett bunkó paraszt szomszéd...

2023. jún. 4. 15:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Pont ez az. Mi hétköznap dolgozunk mégis megoldgyuk a fűnyírást egyébb zajosabb tevékenységet hétvégén "pihennénk".... ez itt 1 dolgozó övezet egyedül ő aki ráér még az utca nyugdíjasai is melóznak. Róla fogalmam nincs mit csinál, honnan a pénze, nem is érdekel. Amit ő csinál az csak hobbi, nem a megélhetéséért csinálja. Érteni sem érthozzá, meg is látszik a kerten. Tavaj kivágott 1 csomó fát, az ágak még mindig a kertben díszelegnek. Persze engem nem zavar mije mien, hiába a sok meló, meg a sok bele feccölt pénz. 1 zsák hagymát nem tud megtermelni, mert túl gondozza.
2023. jún. 5. 05:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!