Jogilag mit tehetek ebben az esetben?
Van egy házam amit nővérem és a párja lakott de már kiköltöztek. Az a gond hogy annyira rossz a helyzetem hogy meg akarom fizettni velük az okozott kárt. Mert ugyanis teljesen tönkretették. Lakhatatlan az egész. A bejárati ajtót,folyosói ablakot, konyha ablakot, konyha ajtót és a szoba ajtót cseréltetnem kéne hogy normálisan lakható legyen. A villany hálózat sem tökéletes. Mert a régi vezetékeket ki szedték a falból hogy majd ők megcsináltatják. Közben meg sehol semmi. Minden úgy maradt ahogy...
Én nem voltam velük bunkó mert mikor Dunántúlon laktam én fizettem minden számlát (még a tv szolgáltatást is).
Jogilag hogy tudom behajtani rajtuk a helyreállítás költségeit?
Az nem jöhet szóba hogy én fizessem ki a vállalkozót és utána nyújtsam be nekik a számlát mert nincs arra pénzem (vettem fel hitelt hogy házat tudjanak venni de azt sem fizetik ami havonta 180 000 forint lenne de ez egy másik dolog).
Arra gondoltam hogy a kár felmérésére el hívom a volt tulajt (aki tudja milyen állapotban hagyta itt a lakást) és egy vállalkozót aki fel méri a helyre állítás költségeit.
Tudom hogy szar helyzetben vagyok de már meguntam mindent hogy kínlódjak velük.
Jogilag? Semmit.
Hagytad, hogy hülyére vegyenek, és így jártál.
Ha tehetnél is, akkor is valószínűleg évekig elhúzódna a pereskedés, szóval egyhamar akkor sem látnál belőle pénzt.
Amit tehetsz, hogy nem szponzorálod tovább az ingyenélő rokont.
Polgári per
Sok sikert, nagyjából esélytelen.
Keress meg egy ügyvédet
R/joghungary
Ha nem volt köztetek bérleti szerződés - és szerintem nem - a nővéreddel, akkor semmit.
Így jártál.
Ezt szívtad....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!