Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Orvosi rendelőbe név szerint...

Orvosi rendelőbe név szerint szólítanak és a nevet is kiírják egy kijelzőre. Lehet kártérítésért perelni? Megnyerhető ügy? Ugye EU-s jog miatt ez már törvénytelen.

Figyelt kérdés
2023. máj. 22. 19:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
59%
Tényleg megérett a világ a pusztulásra.
2023. máj. 22. 19:59
 2/30 A kérdező kommentje:
1: Ez egy jogi kérdés. Ha nem tudsz relevánsan válaszolni, akkor ne Tedd.
2023. máj. 22. 20:02
 3/30 anonim ***** válasza:
51%

Ha már valahogy be kell hívni, inkább a nevemen szólítsanak, mint hogy a "véreset fosó férfi beteg". :-)

Viccet félretéve ez sértheti a GDPR-t, igen. De ha meg is bírságolják a rendelőt, azt nem neked fizetnék ki, hanem az állambácsinak.

2023. máj. 22. 20:02
 4/30 A kérdező kommentje:
3: NAIH is lehet akár, de én polgári peres eljárásról írtam. Ha már valahogy be kell hívni a beteget: Sorszám alapján, mint a legtöbb helyen, vagy időpont alapján. Mivel sokan vannak a rendelőbe, látják, hogy melyik név melyik emberhez tartozik, utána rádkereshetnek és zaklathatnak ... Tehát súlyosan sérti a személyiségi jogokat ez és későbbiekben kár is keletkezhet miatta.
2023. máj. 22. 20:05
 5/30 anonim ***** válasza:
67%

Fogadj ugyvedet, es o megmondja miert nem nyerheto meg.

Szivesen elmondanam, de nem fogok belemenni, meet lathatoan nem fogod elfogadni, es csak felkurnam magam.

Szabalyozas vilagos es egyertelmu.

2023. máj. 22. 20:13
 6/30 anonim ***** válasza:
74%
Ha nevet kiírnak az törvénytelen. Lehet perelni. Nyerhetsz is. De utána javaslom keressél másik rendelöintézetet.
2023. máj. 22. 20:27
 7/30 Gugu Gabor ***** válasza:
79%
Az hogy kár keletkezhet az nem egyenlő azzal hogy károd származik belőle. Ezzel a dumával minden konkrétum nélkül a kárral kapcsolatban szerintem az ügyvédek 90% elhajt a maradék 10% lehúz a munkadíjjal.
2023. máj. 22. 20:36
 8/30 anonim ***** válasza:
79%

Uramatyám, ez a kérdés nekem sírva röhögős.😅

Mégis hogy zaklathatnak? Áruld már el? Mondjuk, ott vagyunk az orvosi rendelőbe, és hallom, hogy Kovács Gézát szólítják, majd látom, hogy te felállsz és bemész. Utána hogyan és mivel tudnálak zaklatni? Oké, tegyük fel, Facebookon megtalállak arc alapján. És azután? Mivel zaklathatlak? 🤔😀

2023. máj. 22. 20:55
 9/30 A kérdező kommentje:

"Az hogy kár keletkezhet az nem egyenlő azzal hogy károd származik belőle."

Törvény az törvény, akár keletkezik anyagi kár akár nem. A mentális lelki kár is kár, nem csak az, hogy megvernek vagy ellopják az autódat.

2023. máj. 22. 20:55
 10/30 A kérdező kommentje:
Miért válaszoltok, hogyha nem tudtok normálisan válaszolni? Egy jogi kérdést, dillemát tettem fel és erre várok válaszokat és nem más felesleges rizsát. :) Nem bírjátok ki, hogy ne szóljatok be?
2023. máj. 22. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!