Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek ha nem akar...

Mit tehetek ha nem akar kifizetni 5 napon belül a munkáltató?

Figyelt kérdés
Próbaidő alatt mondtam fel és 5 napon belül kell kifizetniük ennek ellenére azt mondják majd fizetéskor jövő hónapban fognak mint mindenki másnak.
2023. máj. 18. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
Semmit. Lehet hogy egyáltalán ki sem fizet soha.
2023. máj. 18. 21:03
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Akkor 5 napon túl fog! Mit aggodsz mikor lrirtad? Felesleges kérdés
2023. máj. 18. 21:04
 3/11 A kérdező kommentje:
#1 Az biztosan nem. Van szerződésem, bejelentett munkáról van szó.
2023. máj. 18. 21:25
 4/11 A kérdező kommentje:
#2 Azért aggódom, mert nem dolgozom ott már ezért nem akkor kéne kapnom, hanem 5 napon belül.
2023. máj. 18. 21:27
 5/11 anonim ***** válasza:
Benne van a szerződésben, hogy ha a próbaidő alatt felmondás történik, akkor 5 napon belül kell kifizetniük?
2023. máj. 18. 22:05
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen, de az teljesen tökmindegy.

Ez törvényi szabályozás, azt meg egy szerződés sem írhatja felül.

2023. máj. 18. 22:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Sejtettem, hogy itt kb semmit érő válaszok lesznek.
2023. máj. 18. 22:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Nagyon nem tudnak vele mit csinálni.

Amíg kifizet, kb. mire ügy lenne belőle, már megkaptad a pénzedet.

Viszont ha adtál meg bakszámla adatokat, akkor ki fognak fizetni, emiatt nem aggódnék.

Ha nem kapod meg a fizetésekkel egy időben, akkor szerintem munkaügyi pert indíthatsz csak sajnos (de ebben nem vagyok jártas), viszont a NAV-nak fel fog tűnni, amikor jövőre adóbevallást csinálnak, úgyhogy legkésőbb akkor maguktól ki fognak fizetni és megkapod a kilépő papírjaidat is ezzel együtt (ez viszont tapasztalat).

2023. máj. 18. 23:59
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Megvárod, amíg megkapod a pénzed. Ha ott maradtál volna, akkor sem jött volna meg hamarabb, most mit vagy úgy oda.
2023. máj. 19. 01:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Elvileg - mondom elvileg - ebben az esetben az utolsó unkában töltött napon el kell veled számokni és ki is kell fizetni Téged.

A gyakorlat azonban egy "kicsit" más.

A bérpapirok kiállitása jellemzően nem azonal megy (bár meg tudná tenni a bérügyes, ha nagyon akarná....).

Ez pár nap és a kifizetés is csúszhat pár napot, mert lehet, hogy meg kell szereznie a pénzt valahonnan.

Addig nem aggódnék, amig el nem telt az 5 nap. Ha akkor sincs pénz, fizetési meghagyás.

2023. máj. 19. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!