Németországban a bejelentett 8 órás munkámon kívül folytathatok egy másik teljes munkaidős munkaviszonyt az előzővel párhuzamosan? illetve hétvégén ráadásként minijobot?
Tévedés.
Egyrészt legalább 11 óra egybefüggő napi pihenőidő kell. Előírás. Törvény. Kötelező. Még ha csak egy állásod van, sem teheted meg, hogy egyik nap délutános vagy, majd nyolc órával később kezdesz egy délelőttös műszakot!
Másrészt nem is lehetsz két főállásba bejelentve, már ez is törvénybe ütközik.
Egyébként nem is értem, hogyan gondolod.
Egy nyolc órás főállás a kötelező szünettel legalább nyolc és fél óra, plusz odaút, visszaút minimum fél óra, tehát ideális esetben is kilenc óra elmegy egy műszakra. Az két műszak esetén tizennyolc óra. Marad összesen napi hat órád tisztálkodásra, étkezésre, bevásárlásra, ügyintézésre, kikapcsolódásra ÉS alvásra.
Ezt egy hónapig sem bírnád, főleg nem úgy, hogy egy németországi munkahelyről ne vágjanak ki még a próbaidőd első hetében, látva, hogy folyton alszol, fáradt, lusta és dekoncentrált vagy.
A hatályos jogszabályok értelmében nem dolgozhatsz napi nyolc óránál többet. Nyilván vannak kivételek, akár bizonyos szakmák, akár bizonyos körülmények.
Minijobot vállalhatsz többet is, de így csak havi 520 €-ig adómentes, ha ezt átléped, az efölötti rész adóköteles.
Midijobot nem tudom, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem fog menni.
Sőt, még a minijobhoz is kell a fő munkáltatód beleegyezése, mert ha ő úgy ítéli meg, hogy az a főállásof rovására menne, akkor megtilthatja.
Nem lehet 2 foallasod, hogy is gondolhatod ?
Minden fele adót onnan vonnak, ha meg figyeled a bér papírt, a második foallasodnal szerinted nem derülne ki a turpisság?
Menj valami építkezésre feketén dolgozni segédmunkásnak! Míg nem igazoltatnak addig mehet 🤷🏻♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!